in , ,

Šemsudin Mehmedović zagrmio i otkrio pravu istinu: “Skandaloznim ponašanjem Rusi potvrdili da žele izlaz na Jadransko more!”

Šemsudin Mehemdović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, reagovao je nakon perfidnih prijetnji Rusije koju su uputili preko svoje ambasade u Sarajevu

Šemsudin Mehemdović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, reagovao je nakon perfidnih prijetnji Rusije koju su uputili preko svoje ambasade u Sarajevu.

“Skandalozno saopštenje iz Ruske ambasade u BiH iznenadilo je samo one koji nedovoljno poznaju rusku i velikosrpsku politiku spram naše države.

Formiranje Komisije za saradnju sa NATO-om u BiH je bio samo okidač da se potvrdi kontinuirana opstrukcija Rusije i njenog satelita Srbije i izdajnika iz RS-a, da se naša zemlja približi euroatlanskim integracijama.

Kada smo i pomislili da je fašisoidna politika Miloševića, Šešelja, Karadžića…prošlost ponovo smo naišli na „željeznu zavjesu“ kojom nam prijeti Rusija.

Destabilizacija Balkana je ponovo u igri Rusije, da bi preko svojih satelita i marionetskih vlada napravili sebi izlaz na Jadransko more, ali u demokratskim i slobodnim zemljama sloboda pristupa nacionalnim bogatstvima je interesno pitanje svake zemlje, o čemu slobodno odlučuje. Sve drugo je okupacija, zločin i nasilje. A za nasilje historija će suditi svima.

Našu slobodu i pravo na izbor nam ne može niko unaprijed dokinuti i stoga je ruska „poruka“ samo povod da se pozovu domaće i međunarodne institucije koje bi Bosni i Hercegovini dale mogućnost na samoopedjeljenje. Niko i nikada se ne smije miješati u naše odluke.

Naša država je, institucionalno, podnijela zvaničan zahtijev za učešće u Akcionom planu za članstvo u NATO. To je naš izbor i naša stvar. Fašisoidne metode nas neće skrenuti s puta

Pravda je na našoj strani, i mi u svoj put nemamo sumnje.

Zato pozivamo sve na dijalog i dogovor, a ne glumeći prijateljstva da podrivaju našu zajednicu”, napisao je Mehmedović na Facebooku.

Reakcija Ambasade SAD na prijetnje Rusije upućene Bosni i Hercegovini

U Zeničko – dobojskom kantonu ograničeno kretanje od 21 do 5 sati u narednih 14 dana