Šemsudin Mehmedović žestoko prozvao šefa Delegacije Evropske unije: “Neka Johann Sattler sankcioniše Dodika i Čovića, dosta i njegovog plesa s ruskim balkanskim demonima”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine p(r)ozvao je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera da uvede sankcije HDZ-u i SNSD-u.

Mehmedović je nakon medijskih istupa Sattlera i “precizno i jasno utvrđenih krivaca za neuspjeh BiH u pristupu EU” pozvao Sattlera i Brisel da uvedu sankcije Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

– Bilo bi logično da EU uvede sankcije HDZ-u i SNSD-u nakon što ste javno rekli da su te stranke obarale evropske zakone, sa čime se slažemo svi koji znamo prilike u BiH.

Dosta EU plesa sa proruskim snagama u BiH. Dosta i Sattlerovog plesa sa ruskim balkanskim demonima – kazao je Mehmedovičć.

Dodao je kako je “Sattler javno okrivio HDZ i SNSD da BiH zbog njih nije dobila kandidatski status, a da su EU i njene države krajem prošle prošle godine uvele sankcije Čoviću i Dodiku, sve bi bilo drugačije”.

Naveo je još kako Sattler morao kao čelnik EU u BiH tražiti takve sankcije.

– Ovako su Putin i Vučić dobili još jednu bitku za Balkan u sred Brisela. Sattler nakon javnog okrivljivanja HDZ-a i SNSD-a, za gubitak kandidatskog statusa, mora poručiti Briselu da uvede sankcije Čoviću i Dodiku i njihovim strankama ili se povući sa funkcije.

Jer sad se otvoreno postavlja pitanje: Je li ovo Sattlerova pobjeda ili poraz – pita se Šemsudin Mehmedović.

Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, kazao je u petak na N1 “da su važne zakone na putu ka EU obarali SNSD i HDZ dok su se u isto vrijeme zalagali za evropski put, što je po njemu nezamislivo”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.