Šemsudin Mehmedović žestoko “udario” na Dragana Čovića, ovo mu nikako nije mogao prešutjeti!

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine uputio je danas saopćenje u kojem poziva Evropski pokret da oduzme priznanje Draganu Čoviću (HDZBiH) “Najeuropljanin BiH”.

Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

“Evropski pokret u BiH svečano je uručio 9. decembra .2016. članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću priznanje “Ličnost godine i Najeuropljanin BiH”.

Pozivam Evropski pokret da oduzme to priznanje Čoviću. Čović je sljedbenik fašističke i zločinačke antieuropske politike Mate Bobana što je potvrdio i jučerašnjom izjavom obilježavajući godišnjcu smrti Mate Bobana.

Govoreći jučer o 25. godišnjici smrti Mate Bobana, Čović je kazao kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

‘Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda’, naglasio je Čović.

Čović je za zasluge u vrijeme kada je radio u Ministarstvu obrane Herceg-Bosne, odlikovan Redom hrvatskog trolista 28. maja 1997.

Sve dok u hrvatskom narodu u BiH budu postojali političari koji se ponose fašističkim nasljeđem, djelom i ulogom Mate Bobana koji je zločinima i etničkim čišćenjem pravio hrvatsku verziju RS-a, HDZ politika u BiH, nosit će breme fašizma, UZP-a, ratnih zločina, logora i sjeverodonjecka. Dragan Čović i dalje njeguje fašistički kancer na tkivu BiH. On se ponosi Matom Bobanom i javno se hvali tim.

Dok to zlo bude postojalo u BiH, BiH ne može naprijed. I to je status quo. Hrvatska politika u BiH ne može izaći iz groba Mate Bobana.

Hrvatski narod to mora sam prepoznati i osuditi!

Zato je važno da Evropski pokret u BiH oduzme priznanje dodijeljeno Čoviću – iako je simbolika, važna je to poruka domaćoj i svjetskoj javnosti.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.