in ,

Šemsudin Mehmedović žestoko udario na stranačke kolege: “Fadila Novalića treba biti stid”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da bi Federalnog premijera Novalića trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke vakcina

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da bi Federalnog premijera Novalića trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke vakcina,  kao i sve ostale koji su mogli uraditi više.

”Ovo što se dešavalo u Beogradu je poniženje. I Fadila Novalića treba biti stid. Svi koji su mogli, a nisu uradili koliko su trebali kako bi građani BiH dobili mogućnost da se vakcinišu”, rekao je Mehmedović..

Govoreći o smjeni državnog ministra Miloša Lučića, gost N1 je kazao da kompletno Vijeće ministara ”ima rok” do šestog mjeseca da počne raditi bolje.

”Dali smo im rok do 6. mjeseca, očigledno je da oni ne rade svoj posao. Neki odgovorno rade. Mislim da ministar sigurnosti, ministar odbrane i ministar vanjske trgovine rade ozbiljno. Ministra Lučića nakon imenovanja više nismo vidjeli u Zastupničkom domu”, dodao je on istakavši da je nepoštivanje ljudskih prava jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine treba ponuditi ostavku nakon svih ”gafova” koje je dosad napravila.

O svom statusu u SDA…

”Mora se nešto radikalno desiti da bih napustio stranku, ja sam od početka u njoj ne mislim da je treba ostaviti nekima koji je zloupotrebljavaju tu stanku. Nije jednostavno napustiti nešto što gradite tridesetak godina. Nove političke stranke nisu se pokazale kao djelotvorne i alternativa. Bio bih sretan da se pojavi neka građanska stranka koja bi djelovala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”, dodao je.

Pogledajte snimak.

Meč BiH – Francuska prenosi 20 TV kanala, pogledajte cijeli spisak!

Šta je ovo odjednom? Zmajevi odlično igraju protiv Francuske, ne daju aktuelnim svjetskim prvacima da preuzmu dominaciju!