Šemsudin Mehmedović žustro odgovorio na provokacije Ivice Dačića: “Ostavite BiH na miru!”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, oštro je odgovorio Ivici Dačiću, predsjedniku Skupštine Srbije.

Komentirajući tekst u kojem predsjednik Skupštine Srbije govori o Srbiji i manjem bh. entitetu RS, kazao je kako Beograd neće dozvoliti da se pritiscima i “ispod stola” promijeni dejtonski poredak u Bosni i Hercegovini. Također je dodao da su odnosi Srbije i Republike Srpske primjer kako treba da izgledaju odnosi dvije najbliže zajednice.

Šemsudin Mehmedović oštro je reagirao na riječi Dačića, tvrdeći da zaslugu za sva zla svijeta u BiH ima upravo Dačićev režim, kao i da je agresija na BiH ostala ispod stola zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika.

– Okupacija ispod stola

Ponovo ‘prva truba’ Vučićevog režima prijeti Bosni. Za sva zla ovog svijeta u Bosni i Hercegovini, veliku zaslugu upravo ima vaš režim. Stoga vaša agresija na Bosnu jeste ostala ispod stola, ali zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika, kao i površnosti domaćih.

Zato vas podsjećam na zlodjela upravo vaše Srbije, koja je institucionalno podržavala paravojne organizacije da počine GENOCID u Bosni. A za primjer nije mogao niko pojedinačno narediti upotrebu avijacije Srbije da bombarduje Bosnu i njen narod do upravo institucije vaše privatne države. Stoga, najviše što možete uraditi za bosanski narod i državu je da nas ostavite na miru. A mi ćemo znati urediti svoje odnose i bez vas – napisao je Mehmedović uz faksimil naređenja Blagoja Adžića, generalpukovnika, tadašnjem izvršiocu naređenja Željku Ražnjatović Arkanu.

https://www.facebook.com/semsudinmehmedovic1/posts/2138941099574308

 

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.