Senad Hadžifejzović i Face televizija pripremili su veliko iznenađenje za gledaoce: Svake subote nakon Centralnog dnevnika nastupa Robert Dacešin!

Robert Dacešin, putopisac koji je donio svjetsku nagradu u Bosnu i Hercegovinu, dobio je diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta. Kako je napisao u svojoj Facebook-objavi, neizmjerno je ponosan jer je sada “nosilac pasoša u kojem piše da je promotor svoje zemlje”, naglasivši da mu je ukazana nevjerovatna čast, a otkriveno je i da kreće njegova saradnja sa Face televizijom.

U nastavku pročitajte detalje.

“Jednog najobičnijeg jutra ovog augusta, čini mi se da je bio petak, vozimo se ka Makedoniji da snimamo nova videa i odmorimo.

Dug put, ali uživamo, razgledamo okolinu; vrijeme je fino, družimo se i slušamo muziku. Kad odjednom, zvoni telefon, nepoznat broj. Javljam se i imam šta da čujem!

–'Dobro jutro, je li gospodin Dacešin?’ –

‘Jeste, ja sam.’ – ‘Zovem Vas iz kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da Vas obavijestim da je ministar Konaković donio odluku da vam se dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putujete.

Čestitam!’

Ček, šta?! Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize, a imam ogromnu želju da tamo putujem.

Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo.

Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje.

Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promotor svoje zemlje.

Kakva je to samo čast! Iako je nezahvalno govoriti o sebi, ja volim da to rade drugi i moja djela, opet moram reći da sve što radim radim iz duše i jer zaista volim svoju zemlju.

Nikada ništa nisam radio iz interesa; u većini slučajeva nisam imao ni podršku, ali imao sam volju i želju.

Izgleda da se rad i trud zaista nekad negdje prepozna. Hvala gospodinu ministru Konakoviću na njegovoj odluci.

Ne da mi je uljepšao dan, već i učinio da se osjećam ponosnim i da sa još većom željom pričam, snimam i stvaram nadaleko o našoj zemlji”, napisao je Dacešin na Facebooku.

I tako… Uskoro na FACE TV Robert Dacešin najavljuje novu emisiju!

Budite uz FACE i upoznajte svijet! Robert Dacešin, Banjalučanin, putovat će po svijetu, snimati i na FACE-u emitovati svoja putovanja…

Uskoro na FACE-u počinje serijal „Upoznajmo svijet s Robertom Dacešinom“.

Emisiju gledajte svake subote nakon Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifjezovićem.

Pogledajte najavu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.