Senad Hadžifejzović jako iznenađen, Bakir Izetbegović progovorio za FACE TV nakon pet godina: “Čović se ne treba ujedinjavati s Dodikom!”

Bakir Izetbegović je nakon skupa Foruma žena SDA u Sarajevu pristao odgovoriti na par pitanja reportke Face televizije što je iznenadilo i Senada Hadžifejzovića.

Podsjećamo, Izetbegović je rekao: “Nikada više za FACE”, a u studiju je posljednji put bio u januaru 2017. godine. Jutros, na opće iznenađenje, bez prethodnog poziva, dogovora, odgovara samo na pitanja naše reporterke.

“Nisam uvjeren da će doći do dogovora jer stari su problemi, pretvrdi su stavovi hrvatske strane. Mi tražimo izbalansirani sporazum gdje bi oni dobili ono za šta su zainteresirani. Imamo trenutno nepopunjen Ustavni sud, imamo blokadu formiranja novog saziva Vlade. Dakle, imamo niz blokada.

Očekujem da se to promijeni i da se općenito promijeni odnos hrvatskih političara prema Bosni i Hercegovini, da se ne ujedinjuju s ovim što radi Milorad Dodik”, poručio je Izetbegović.

Na pitanje da li će država konačno profunkcionisati, Izetbegović odgovara:

“Mislim da će sada doći do jednog relaksiranja s obzirom na to da su zemlje Zapada i SAD odlučile da se odlučno suprotstave ovome što Rusija radi u Ukrajini, a to je povezano s ovim što radi Milorad Dodik. Tako da mislim da će i on popuštati, da će se susresti sa jednim ozbiljnijim odgvorom”, zaključio je Izetbegović.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.