Senad Hadžifejzović pozvao na hitnu akciju: “Zaustavite Milorada Dodika! Srebrenica mora ostati Srebrenica!”

Senad Hadžifejzović se oglasio u Centralnom dnevniku na Face televiziji sa jasnim porukama u vezi Milorada Dodika. Objavljen je i snimak njegovog govora. “Tumačiti ovaj Dodikov postupak budalaštinom je budalaština. U akciju i na noge moraju svi u vlasti, ali i OHR i Zapad… i svijet. Ukinuti i pomisao, ideju, a kamoli projekt“, poručuje između ostalog Hadžifejzović,

“SKANDALOZNO: Svi šute dok Dodik dovršava zadnju fazu genocida – mijenja ime Srebrenici!

Zato, kada danas čujemo Dodika kada kaže da će Srebrenici promijeniti ime, to niko ne smije doživljavati kao njegovu novu budalaštinu – to se već događalo.

Od tih odluka mnoge su ostale važeće i Dodik na to računa”, navode sa Face televizije.

Hadžifejzović: „Prijedor i Srebrenica – krvava slika zločinaca. Nakon rata, u entitetu RS nasilu su promijenjena imena nekoliko bh. gradova.

Bio je to čin likovanja nakon etničkog čišćenja. Primjer Foča – preimenovana u Srbinje. Gradovima u Posavini, Krajini, koji su imali prefiks bosanski, on je oduzet.

Zato, kada danas čujemo Dodika kada kaže da će Srebrenici promijeniti ime, to niko ne smije doživljavati kao njegovu novu budalaštinu – to se već događalo. Od tih odluka mnoge su ostale važeće i Dodik na to računa.

Nikome na kraj pameti nije bilo da promijeni ime ni ‘Auschwitza’ ni ‘Jasenovca'… samo Dodiku je Srebrenica.

Tumačiti ovaj Dodikov postupak budalaštinom je budalaština. U akciju i na noge moraju svi u vlasti, ali i OHR i Zapad… i svijet. Ukinuti i pomisao, ideju, a kamoli projekt.“

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.