Sestre iz bivše Jugoslavije traže ženu koja im je pomogla prije 23 godine: “Dala nam je kovertu”

Sestre Ayda i Vanja Zugay krajem 90-ih s prostora bivše Jugoslavije izbjegle su u Ameriku , a sada pokušavaju pronaći nepoznatu ženu koja im je nesebično pomogla.

Naime, Ayda više od 20 godina čuva kuvertu koju joj je dala žena na letu prema SAD-u. Ona i sestra su morale obećati kako je neće otvoriti dok ne siđu s aviona.

Tijekom leta, Ayda i Vanja su podijelile svoju priču s nepoznatom ženom i njenom prijateljicom. Ispričale su kako su zbog rata, pobjegle u Mađarsku, pa su nakon nekog vremena iz Budimpešte krenule u SAD. Tada 12-godišnja Ayda nije znala engleski, ali je jednoj od žena pomogla oko pletenja, zbog čega ih je nagradila.

“Za djevojke iz Jugoslavije, žao mi je što je bombardiranje vaše zemlje uzrokovalo vašoj obitelji toliko problema. Nadam se da će vaš boravak u Americi biti siguran i sretan za vas. Dobro došle u Ameriku. Molim vas, neka vam ovo pomogne”, pisalo je na omotnici, a unutra se nalazila novčanica od 100 dolara i zlatne naušnice.

Znaju da se žena zove Tracy

Ayda kaže kako su se ona i sestra zagrlile kad su vidjele naušnice i novac koji im je pomogao da kupuju hranu cijelo ljeto.

Ayda dodaje kako je kasnije pokušala saznati ko je žena koja im je pomogla. Zvala je hotele, turističke tvrtke, razgovarala je s novinarima i objavila fotografiju omotnice na Redditu. No, zasad, kaže, ništa nije pronašla. Njihovu priču sada je objavio i CNN.

Ayda kaže kako joj je velika želja pronaći tu ženu, naročito jer je danas jako puno izbjeglica u svijetu, te pokazati kako im bilo kakva lijepa gesta može pomoći i olakšati.

“Pomalo gubim nadu, ali neću odustati”, zaključila je Ayda – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.