Severina uživa u Sarajevu, na okolnim vidikovcima se fotografisala i poručila: “Das ist Walter”

Hrvatska pjevačica Severina, već nekoliko dana boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Danas je uživala u šetnji mahalama i pogledu na grad. Sa prelijepog vidikovca, sa osmijehom na licu, u opisu slike napisala je “Das ist Walter” i sve svoje fanove podsjetila na kultni film.

Podsjetimo, Vladimir Perić Valter, narodni heroj iz Drugog svjetskog rata, još je za života postao legenda. Njemu u čast režiran je planetarno poznati film “Valter brani Sarajevo”.

„Valter brani Sarajevo“ je ratni akcioni film rađen u produkciji „Bosna filma“ premijerno prikazan 1972. godine. Film je snimljen prema stvarnom historijskom liku Vladimira Perića Valtera, čuvenom pripadniku Pokreta otpora u okupiranom Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ideju za film inicirao je, zajedno sa Savom Pređom, Valterovim suborcem i piscu ratnih memoara iz vremena antifašističke borbe Titovih partizana, reditelj Hajrudin Šiba Krvavac, dok je glavni scenarista bio Đorđe Lebović….

Hladan četvrtak u Sarajevu nije smetao pjevačici da uživa u okolnim vidikovcima, prošeta mahalama i osjeti decembarsku sarajevsku čaroliju.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Da zaista uživa u Sarajevu pokazala je i ovaj put fotografijama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.