Siniši Šušiću iz BiH niko neće ukrasti obuću, jer nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini, a vjerovatno i šire, jer nosi broj obuće čak 56. Siniša kaže da mu je prije pojave interneta bilo teško nabaviti obuću za sebe.

Čežnja uz izlog

– U petom razredu nosio sam broj 45-46, a u osmom je to već došlo do 48-49. Bila je baš muka. Nosio sam i šuplje pa stavim najlonsku kesu, obujem cipele i idem u školu. Godine 1998. otišao sam u Trebinje, tamo trenirao košarku, pa sam i tu bio u problemu, jer ti pukne patika, nemaš druge, već je to bilo 51 – priča Siniša za Avaz i dodaje da se nada da je to sada prošlost.

Ranije je obuću naručivao iz Kanade i Amerike, pomoću prijatelja. Neki nepoznati, koji čuju za njegov nesvakidašnji problem, pomažu.

– Javila mi se žena iz Crvenog križa iz Kotor-Varoši i poslala mi par patika i mnogo sam joj zahvalan na tome. Uvijek sam sa čežnjom gledao izloge s modernim cipelama – govori Siniša.

Kad se čulo za njegov problem, vlasnik Fabrike obuće “Bema” je za njega napravio nekoliko modela, priča nam Siniša i dodaje da je očekivao da će doći neko od radnika, a ne baš vlasnik lično.

Otisak stopala

– I jednog dana na vratima se ukazao čovjek po imenu Marinko Umićević, direktor Fabrike obuće „Bema“. Izvadi čovjek papir i uze mi otisak stopala. Bilo mi je jasno da se radi o izvanrednom čovjeku. Za petnaestak dana se vratio kao Djeda Mraz. U punom gepeku cipela bilo je ponešto za moju djecu, suprugu… I veliko hvala tom čovjeku. Volim što smo postali prijatelji – kaže Siniša i dodaje da je njegov problem za nabavku obuće riješen dok postoje Marinko i njegova firma.

Siniša ima dvojicu sinova, devetogodišnjeg Marka četverogodišnjeg Nikolu, a i oni su naslijedili očeve gene.

– Marko već sada nosi broj 41 – kaže Siniša i dodaje da obuća za ljude poput njega nije nimalo jeftina.

Jedan par patika košta od 180 do 250 dolara, a on je nezaposlen već 12 godina.

Visok dva metra

Patike mu traju dva do tri mjeseca. Visok je dva metra i dva centimetra, a težak više od 150 kilograma.

– Nekad sam bio i teži, ali korona je skinula viškove. Osoblje Bolnice Trebinje nosi zasluge što će mi još trebati velike cipele – ističe Siniša.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.