Siniši Šušiću iz BiH niko neće ukrasti obuću, jer nosi broj 56: Kesa na šuplje cipele i put škole

Vijesti

Tridesetdevetogodišnji Siniša Šušić iz Ljubinja je čovjek s najvećim stopalima u Hercegovini, a vjerovatno i šire, jer nosi broj obuće čak 56. Siniša kaže da mu je prije pojave interneta bilo teško nabaviti obuću za sebe.

Čežnja uz izlog

– U petom razredu nosio sam broj 45-46, a u osmom je to već došlo do 48-49. Bila je baš muka. Nosio sam i šuplje pa stavim najlonsku kesu, obujem cipele i idem u školu. Godine 1998. otišao sam u Trebinje, tamo trenirao košarku, pa sam i tu bio u problemu, jer ti pukne patika, nemaš druge, već je to bilo 51 – priča Siniša za Avaz i dodaje da se nada da je to sada prošlost.

Ranije je obuću naručivao iz Kanade i Amerike, pomoću prijatelja. Neki nepoznati, koji čuju za njegov nesvakidašnji problem, pomažu.

– Javila mi se žena iz Crvenog križa iz Kotor-Varoši i poslala mi par patika i mnogo sam joj zahvalan na tome. Uvijek sam sa čežnjom gledao izloge s modernim cipelama – govori Siniša.

Kad se čulo za njegov problem, vlasnik Fabrike obuće “Bema” je za njega napravio nekoliko modela, priča nam Siniša i dodaje da je očekivao da će doći neko od radnika, a ne baš vlasnik lično.

Otisak stopala

– I jednog dana na vratima se ukazao čovjek po imenu Marinko Umićević, direktor Fabrike obuće „Bema“. Izvadi čovjek papir i uze mi otisak stopala. Bilo mi je jasno da se radi o izvanrednom čovjeku. Za petnaestak dana se vratio kao Djeda Mraz. U punom gepeku cipela bilo je ponešto za moju djecu, suprugu… I veliko hvala tom čovjeku. Volim što smo postali prijatelji – kaže Siniša i dodaje da je njegov problem za nabavku obuće riješen dok postoje Marinko i njegova firma.

Siniša ima dvojicu sinova, devetogodišnjeg Marka četverogodišnjeg Nikolu, a i oni su naslijedili očeve gene.

– Marko već sada nosi broj 41 – kaže Siniša i dodaje da obuća za ljude poput njega nije nimalo jeftina.

Jedan par patika košta od 180 do 250 dolara, a on je nezaposlen već 12 godina.

Visok dva metra

Patike mu traju dva do tri mjeseca. Visok je dva metra i dva centimetra, a težak više od 150 kilograma.

– Nekad sam bio i teži, ali korona je skinula viškove. Osoblje Bolnice Trebinje nosi zasluge što će mi još trebati velike cipele – ističe Siniša.

Leave your vote