in , ,

SIPA uhapsila muškarca kod Sarajeva, nećete vjerovati šta su mu našli u gepeku!

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su u Tarčinu kod Sarajeva uhapsili jednu osobu zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su u Tarčinu kod Sarajeva uhapsili jednu osobu zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je potvrđeno iz SIPA-e, prilikom pretresa osumnjičenog i njegovog vozila, pronašli su i oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama.

Osim ovog, SIPA je privremeno oduzela i vozilo i mobitel osumnjičenog.

U nastavku aktivnosti, pripadnici SIPA-e danas su u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičeni, koji je trenutno na krim-obradi u prostotijama SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Roker iz Zvezda Granda Isak Šabanović ljutito poručio: “Ako me neko od njih načepi, sve ću da kažem. Svako ime i prezime!”

Venecijanska komisija pozvala Bosnu i Hercegovinu da odgovori na kritike na račun Zakona o VSTV-u!