in , ,

SIPA uhapsila policajca koji je povezan sa slučajem Dženan Memić

Novo hapšenje u slučaju Dženan Memić

Ilustracija
Ilustracija

Novo hapšenje u slučaju Dženan Memić.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je povezan sa slučajem “Dženan Memić” , potvrđeno je za Klix.ba.

Još jedna osoba je pod policijskim nadzorom.

Potvrđeno je da je uhapšena osoba N.V, a da se pod nadzorom nalazi N.H.

Policijski službenici su i dalje na terenu, zajedno sa postupajućim tužiteljem.

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine. Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH”, ranije danas su saopštili iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u Sarajevu su danas uhapšene dvije osobe u slučaju Dženan Memić. Radi se o Alisi Mutap, koja je bivša djevojka Dženana Memića i Muamer Ožegović, recepcioner hotela Crystal na Ilidži.

Ranije je saopšteno da se u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke, radi prikupljanja dokaza.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija tvrdi: “Bosna i Hercegovina ima mnogo važnijih pitanja od 14 prioriteta za kandidatski status u EU”

Advokat Ifet Feraget vrlo optimističan nakon sastanka u Tužilaštvu BiH: “Ohrabren sam, stvari se polako pokreću u istrazi ubistva Davida Dragičevića”