Skandal! Cvijanović i Višković se obrušili na sutkinju u predmetu Dodik: “Ovo je kraj BiH, budite sigurni”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović te premijer Republike Srpske Radovan Višković, napustili su ročište Miloradu Dodiku koje se održava u Sudu BiH. Oboje su napali novu sutkinju u predmetu, postupak nazvali političkim progonom, a Višković je otišao i korak dalje te je poručio da je ovo “kraj BiH”. Cvijanović je kazala da stranama u postupku nije dostavljena informacija o promjeni sudije nakon što je dosadašnji postupajući sudija Mirsad Strika otišao u penziju.

“Ja imam pravo da sumnjam da je on bio pod pritiskom da nešto uradi što kao pravnik nije mogao da uradi.

Nije htio da pristane na tako nešto i onda odlučio sam da se sjeti i za par mjeseci ide u penziju. I prije tri mjeseca kada je počela ova lakrdija znao je kada će u penziju”, kazala je Cvijanović.

Također, Cvijanović je pozvala da se istraži da li je nova sutkinja u ovom predmetu bila ranije politički angažovana.

“Sumnjam da je gospođa sudija koja je preuzela ovaj predmet dobila nalog da radi što prethodni nije htio da radi”, dodala je Cvijanović.

Baš kao i Cvijanović tako se i Višković se obrušio na novu sutkinju Senu Uzunović i ponovio iste stavove u vezi prethodnog sudije Mirsada Strika. Optužio je novu sutkinju da je bila “visokopozicionirana u stranačkim organima SDA” te da ne bi mogla da učestvuje u jednom ovakvom predmetu.

“Ovo je kraj Bosne i Hercegovine i tako će biti, budite sigurni”, kazao je Višković – prenosi N1.

Ranije je iz sudnice izašla i SNSD-ova funkcionerka i zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić koja je psovala.

Potpredsjednica SNSD-a Sanja Vulić je uoči suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta, iznijela niz psovki zbog odluke ove pravosudne institucije o broju osoba koje mogu prisustvovati ročištu.

Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu.

Vulić je i zastupnica u Zastupničkom domu BiH te prima enormna primanja za zastupanje interesa građana i njeno ponašanje nije bilo primjereno.

Izazvalo je već brojne reakcije građana na mrežama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.