Skandalozni detalji su izašli na vidjelo, gotovo sve je objavljeno: Policajci RS-a putem Skyja komunicirali sa bandom Darka Eleza i “štitili” ih od zakona

U Istočnom Sarajevo jučer je nastavljena operativna akcija “Code”, a koja je realizovana “raspakivanjem” Sky i Anom aplikacija koje su dovele da informacija da su i neki policijski službenici sarađivali sa osumnjičenim licima u ovoj akciji.

Otkriveni detalji

U nastavku operativne akcije “Code” pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa EUROPOL-om, u ponedjeljak na području Istočnog Sarajeva, uhapšene su tri osobe inicijala G.G., M.M. i N.S..

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Goran Grbović, Milan Međa i Neđeljko Stupar.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Navedene osobe su otkrivene nakon “raspakivanja” Anom i Sky aplikacije, odnosno nakon dešifrovanja kriptovanog koda koji je kriminogenim licima davao sigurnost.

Zahvaljujući ovim aplikacijama, utvrđeno je da su komunicirali i određeni policijski službenici koji su odavali informacije osumnjičenim osobama i na taj način su osumnjičeni vješto izbjegavali krivično gonjenje sve do dešifrovanja navedenih aplikacija.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će zajedno sa PU Istočno Sarajevo i MUP- om Republike Srpske nastaviti da radi na prikupljanju dokaza i procesuiranju navedenih lica.

Jedan od osumnjičenih, tačnije M.M, koji je u prethodnom periodu bio hapšen, a u vezi sa istom akcijom, nakon puštanja na slobodu je nastavio sa nezakonitim radnjama prilikom čega su ga otkrili policijski službenici PU Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku.

Okružno javno tužilaštva u Istočnom Sarajevu će nastaviti blagovremeno obavještavati javnost u vezi sa provođenjem svih mjera i radnji u vezi sa akcijom kodnog naziva “Code”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.