Skandalozni Nebojša Vukanović optužio Handžića da je skinuo zastavu RS-a s dresa, oglasio se i Leotar

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović danas je objavio tekst na svom portalu u kojem je optužio Leotarovog napadača Harisa Handžića da je skinuo zastavu RS-a s dresa, a vrlo brzo stigao je i odgovor trebinjskog kluba.

Vukanović je slučaj Handžić prvo uporedio s incidentom koji je napravila odbojkašica Mladosti i reprezentativka BiH Ivana Radović koja se fotografisala sa šubarom i tri prsta uz izjavu da je ona potomak vojvode Momčila Ćujića.

“S druge strane niko u Trebinju i FK Leotar, koji je mezimče i pod potpunom kontrolom patriota iz SNSD-a, nije reagovao na nevjerovatan skandal koji se desio na posljednjoj utakmici s Posušjem, kada je napadač Haris Handžić skinuo s dresa zastavu RS-a”, napisao je Vukanović pa dodao:

“Handžić u Leotaru nosi dres s brojem 9, a zastavu RS-a i srpsku trobojku skinuo je s dresa u svlačionici uoči posljednjeg meča s Posušjem.

Handžić je najplaćeniji nogometaš Leotara, ima veliku platu, i postavlja se pitanje kako Luka Petrović i Uprava Leotara dozvoljavaju ovakvo ponašanje i pokušavaju zataškati slučaj? Šta bi se dogodilo da neki srpski nogometaš pokuša skinuti šahovnicu s dresa Zrinjskog ili grb FBiH i BiH s nekog sarajevskog kluba, da li bi bio kažnjen i u trenutku dobio otkaz?”

Handžiću je zamjerio i što je jučer na svom Instagram profilu čestitao pratiteljima Dan nezavisnosti BiH.

Iz Leotara su demantovali da je Handžić skinuo zastavu RS-a s dresa prije utakmice u Posušju – javio je Klix.

“Propustom našeg kluba prilikom izrade ‘rezervnog dresa’ s brojem 9, propustili smo da na leđa dresa stavimo zastavu, koju imaju svi ostali igrači, ali i oznake sponzora i lige na rukavima, što ne poričemo.

Greške se u svakom poslu dešavaju, a mi od svojih ne bježimo. Apsolutno je neistina da je Handžić zahtijevao od kluba takav dres ili da je, kako autor teksta navodi, skinuo zastavu prije utakmice u Posušju.

Kao dokaz prilažemo fotografije iz jesenje polusezone, na kojoj se vidi da dres s brojem 9 nema na sebi zastavu”, poručili su iz Leotara pa dodali:

“Nažalost, u trenucima kada naš klub u svakom pogledu pravi odlične rezultate, i na terenu i van njega, i kada je došao u poziciju da se stabilizuje, kako na tabeli, tako i organizaciono i infrastrukturno, jave se ‘dušebrižnici’ koji misle najbolje i klubu i gradu, a za klub i grad nisu dali ništa.

Pozivamo sve iskrene navijače našeg kluba da u subotu dođu na stadion na utakmicu protiv Igmana i pruže podršku klubu kao što su do sada te se na licu mjesta uvjere šta je istina. Nadamo se da će Nebojša Vukanović objaviti ovaj demant na svome sajtu jer je bez provjere informacija u FK Leotar obmanuo javnost. Leo nam je iz kamena nik’o…”

Podsjetimo, Leotar se trenutno nalazi na devetom mjestu na tabeli Premijer lige BiH, a u subotu igra izuzetno važnu utakmicu u borbi za opstanak protiv Igmana.

Na koncu pogledajte iduću fotografiju.

Handžić u jednoj od ranijih utakmica u dresu sa zastavom RS-a (Foto: FK Leotar)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.