Slavna svjetska zvijezda je stigla “maksuz” u Sarajevo: U bosanskohercegovačku prijestolnicu stigao Bono Vox

Bono Vox, slavni i svjetski poznati pjevač grupe U2 stigao je u Sarajevo. Bono je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevu u društvu trinaest osoba, među kojima su, kako se saznaje, i gitarista David Howell Evans, poznatiji pod nadimkom The Edge, irska aktivistkinja i supruga Bona Voxa Alison Hewson, irski filmski i televizijski producent Alan Moloney.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba snimila je na Sarajevskom aerodromu službeno vozilo SFF-a u kojem je bio Bono Vox sa svojim timom, nakon što su stigli u Sarajevo

Povod za posjetu je 29. Sarajevo Film Festival, a ekipa će se pojaviti večeras na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorit će film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Producenti filma POLJUBITE BUDUĆNOST su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production.

Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter. Film je financirao FIFTH SEASON i savjetovao filmski tim.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju.

Poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

U filmu se pojavljuju Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.