Sledili se kad su u plićaku ugledali golemog morskog psa: ‘More je bilo do struka, nevjerojatno’

Alex Brace, član jedriličarskog kluba Tenby, oko osam sati vraćao se u luku sa svojim prijateljem kada su u plitkoj vodi ugledali dvije peraje.

Rutinski izlazak na vodu u srijedu navečer za muškarca iz Walesa pretvorio se u posebno iskustvo kojim se može pohvaliti malo lokalaca.

Alex Brace, član jedriličarskog kluba Tenby, oko osam sati vraćao se u luku sa svojim prijateljem kada su u plitkoj vodi ugledali dvije peraje.

“Bili smo u vodi do gležnja kada smo ga ugledali, vidjele su se samo peraje, trebalo nam je nekoliko sekundi da shvatimo da se radi o morskom psu” prepričao je Alex za lokalne medije.

Uz pomoć videa koji je podijelio na drušvenim mrežama, Alex i sumještani zaključili su da se radi o golemoj psini, drugom najvećem morskom psu na svijetu te najvećem u Velikoj Britaniji.

Goleme psine poznate su kao ‘nježni divovi oceana’, hrane se mikroorganizmima i ne napadaju ljude. Odrasle jedinke mogu narasti do 12 metara duljine, a primjerak kojeg je snimio Alex procjenjuje se na oko četiri metra.
U britanske vode zalaze od maja do oktobra, a zime provode u blizini južne Afrike. Iako ih se može vidjeti oko južne obale Engleske te zapadne obale Škotske i Walesa, prizori poput ovoga i dalje su rijetkost.

“Ovo je prvi kojeg sam ikada vidio. Susretali smo se s pliskavicama i tuljanima, no nikada s morskim psom. Pričao sam s drugima koji ovdje jedre i kažu da je ovo iznimna rijetkost. Bio je u vodi do struka, bilo je nevjerovatno” rekao je Alex, još pod dojmom.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.