Slobodan Georgiev direktno i bez pardona: “Republička izborna komisija Srbije stvara nesigurnost, možda treba da ih pozovemo da se predomisle”

Odluka Republičke izborne komisije Srbije (RIK) da tek u ponedjeljak saopšti rezultate izbora je događaj bez presedana, smatra direktor Newsmax Adria Slobodan Georgiev.

Ono što radi RIK nije dobro, prave jednu vrstu nesigurnosti, možda bi trebalo da ih pozovemo da se predomisle”, rekao je Georgiev za N1.

Rekao je da ne razumije zašto je komisija prekinula rad i dodaje da ako neki drugi budu obavejštavali javnost o ishodima izbora umjesto RIK-a, to može biti problem.

“Svi čekaju rezultate i bilo bi najnormalnije da oni sjede u skupštini i prikupljaju rezultate”, kazao je Georgiev.

Govoreći o tome što u Beogradu ljudi i dalje glasaju, kaže da to ne govori samo o tome da je izlaznost veća, nego i da “izborna administracija nije baš upućena u to šta treba da radi”.

“To je još jedna stvar koja se dogodila u posljednjih 10 godina, da mi zapravo nemamo ljude koji mogu da sprovedu normalne izbore”, rekao je.

Ako neki drugi budu obavještavali javnost o ishodima izbora umjesto RIK-a, to može biti problem, smatra.

Na pitanje o nepravilnostima koje su primjetili posmatrači i aktivisti, Georgiev kaže da su institucije privatizovane, tako da je “jedna stranka mogla da po svom spisku provjerava sigurne glasove”.

Još gori su bili nasilni incidenti, za koje kaže da su “daleko od demokratske atmosfere” – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.