Slobodan i Murat pišu najljepšu bosansku priču u Americi

Oni nisu ambasadori, nemaju diplomatski pasoš, po njima se niti jedna dvorana neće zvati. Kao “Boro i Ramiz” u Prištini, ali Slobodan Janjuš i Murat Alibašić promoviraju Bosnu i Hercegocinu, grade mostove dijaspore prema domovini. Janjuš i Alibašić, US Soccer education sa svojim timom pišu najljepšu bosansku priču u Americi.

Šire svijest

Putuju po Americi i šire svijest o postojanju bh.zajednica putem sporta. Putuju iz grada u grad, prezentiraju, educiraju, trasiraju bh.talentima put ka domovini.

Brojni su kampovi otvorili su vrata talentima, koji vuku porijeklo iz BiH da obuku reprezentativni dres i ostvar svoje i snove roditelja. Blizu pedeseta nogometaša i nogometašica preko kampova su dobili poziv iz NSBiH i bh.klubova.

Zanimanje za projekat US Soccer education je sve veće.

“Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo vas da će naše udruženje primiti Murata Alibašića i Slobodana Janjuša u trodnevnu posjetu.

Murat Alibašić iza sebe ima vrijedno i bogato iskustvo, a trenutno posjeduje UEFA A licencu, što predstavlja najveći stepen trenerskog obrazovanja.

Za one koji nisu upoznati, Murat Alibašić je osnivač organizacije United States Soccer Education (USSE), koja je odgovorna za održavanje raznih fudbalskih kampova talentovane djece porijeklom sa Balkana, a na tlu Sjeverne Amerike.

Određeni broj djece, koji je učestvovao u kampovima USSE predložen je za timove ili podmladak raznih prvoligaša, kako u BIH tako i u inostranstvu, uključujući mladu reprezentaciju BIH.

Jedan od njih je primljen u juniore FK Sarajeva, naš Merim Husanović, koji je redovno učestvovao u USSE kampovima.

Muratov stručni tim se sastoji od trenera koji su imali veoma uspješne profesionalne karijere. Jedan od njih je i bivši legendarni golman FK Željezničara Slobodan Janjuš, koji će, takođe sa Alibašićem, posjetiti našu zajednicu i naše timove.

Jedan od ciljeva njihove posjete je uspostavljanje saradnje izmedju USSE i ABNH. Glavni okviri posjete uključuju: dolazak na treninge, simulacija treninga od strane USSE, dolazak na utakmice naših timova, radni sastanak sa trenerima, analiza trenutnog programa i potencijalne mogućnosti za budući rad.

Tokom Muratove posjete ćemo takođe diskutovati moguće inicijative o budućoj saradnji uključujući i dalje skolovanje naših trenera – piše portal sportske.ba.

Janjuš i Alibašić su oduševljeni prijemom

Kao što je navedeno, “roditeljski sastanak” će se održati u subotu 14.maja u 19:00 sati u prostorijama ABNH. Murat i njegov stručni tim če predstaviti svoju organizaciju, uključujući njihove programe i način djelovanja.

S obzirom na to molimo sve članove, koji su zainteresovani da se odazovu i svojim prisustvom pruže podršku našoj saradnji. Takođe, molimo sve članove da tokom ove posjete iskažu svoju zahvalnost i gostoprimstvo-napisalisu iz bošnjačke organizacije u Manchester New Hampsire.

Janjuš i Alibašić su oduševljeni prijemom i željom svih da budu sudionici dugogodišnjeg uspješnog projekta u organizaciji US SOCCER education.

“Us Soccer Education se ovim putem zahvaljuje Asocijaciji Bošnjaka koji žive u New Hampsire, na pozivu članova našeg stručnog štaba u trodnevnu posjetu ovoj vrijednoj BiH zajednici, koju predvode mladi, vrijedni, školovani ljudi. Koji svojim entuzijazmom čine sve kako bi naša BiH zajednica očuvala osnovne principe kulture, običaja i tradicije našeg naroda u Sjevernoj Americi.

Iz ove bh. zajednice više od 20 djece se registrovalo za Balkan soccer kamp koji će biti održan u Utici NY od Juna 23/26/ ove godine.

Velika nam je čast uspostaviti dobru komunikaciju i uspješnu saradnju u domenu sporta, gdje ćemo svakako pratiti rad naše talentovane djece i pokušati pomoći u njihovoj daljnjoj karijeri.

Hvala prijatelji, vidimo se za nekoliko dana uz fino druženje na fudbalskom terenu i van njega – napisali su iz Us Soccer Education.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.