Snažne poruke: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i OSCE u Bosni i Hercegovini pozdravljaju sastanak vjerskih lidera u Mostaru

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Misija OSCE u Bosni i Hercegovini pozdravljaju sastanak vjerskih lidera Hercegovine – biskupa mostarsko-duvanjskog Petra Palića, muftije mostarskog, Salema ef. Dedovića i vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija.

Ambasada SAD i Misija OSCE u BiH prepoznaju ulogu vjerskih zajednica u promociji mira, pomirenja i međusobnog razumijevanja. Kako su naveli u saopćenju, međureligijski dijalog u Hercegovini će umnogome koristiti Gradu Mostaru i cijeloj zemlji.

“Nadamo se da će današnji sastanak biti uvod u još mnoge plodotvorne razgovore između mostarskih vjerskih poglavara. Ovakvi zajednički sastanci snažan su signal sljedbenicima ovih religija da vrijedi raditi na miru i pomirenju. Sjedinjene Države i Misija OSCE u BiH čvrsto vjeruju da je baš ovo poruka potrebna građanima Mostara i cijele Bosne i Hercegovine.

Hercegovački vjerski poglavari zaslužuju pohvale za pokazanu hrabrost, dijalog i vodeće napore na pomirenju”, navode iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Misije OSCE u Bosni i Hercegovini.

Apeluju na političke lidere u Mostaru i širom BiH da češće sa vjerskim liderima rade na rješavanju pitanja koja predstavljaju problem za vjerske zajednice i vjernike koje one predstavljaju.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.