Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Voz iskočio iz šina, odron zatrpao autobus

U urušavanju odrona na autobus lakše su povrijeđene dvije putnice kojima je pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Zagorje ob Sava. Ostale putnike s mjesta nesreće odvezla su vatrogasna vozila.

Kad je riječ o nesreći voza, Slovenske željeznice objavile su da je u 21.35 u ponedjeljak putnički voz iskočio sa šina na pruzi između Save i Mošenika jer je malo prije željezničke stanice Sava naletio na odron.

Zbog nevremena u Zasavju voz je preventivno vozio smanjenom brzinom, no u njemu je bilo dvadesetak putnika, a niko nije povrijeđen.

Zbog lošeg vremena došlo je i do nanosa zemlje na pruzi Sava-Kresnice, dodali su iz SŽ-a.

Pruga između kolodvora Zagorje-Sava-Litija do daljnjega je zatvorena te je organiziran zamjenski autobusni prijevoz na relaciji Litija-Trbovlje, javlja RTVSlo.

Na sanaciji posljedica nevremena angažirano je 16 vatrogasnih stanica.

Vatrogasci su ispumpali oborinske vode iz poplavljenih objekata, čistili prometnice, zaštitili ugrožene objekte protupoplavnim vrećama, pokrivali oštećena krovišta i uklanjali srušena stabla.

Centar za zaštitu i spašavanje obrađivao je 39 nezgoda, od čega najviše na području Ljubljane, gdje je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Celovškoj cesti, u kojem je zapelo vozilo.

U Litiji je nevrijeme uništilo dio krovišta sportske dvorane. U općini Zagorje ob Savi bujice su poplavile tri stambene kuće, vjetar je rušio stabla i odnio pojedine krovove zgrada.

Nevrijeme je poplavilo i cestu Podkum-Zagorje ob Savi. Vatrogasci PGD-a Ravenska vas i PGD-a Podkum očistili su propuste i preusmjerili bujice.

Na cesti Mošenik-Šentlambert srušeno je nekoliko stabala, a na terenu su intervenirali vatrogasci PGD-a Šentlambert.

Pogledajte fotografije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.