Snažno nevrijeme praćeno ledom u bh. susjedstvu, ovo su prve informacije sa terena

Snažno nevrijeme danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo veće dijelove Zagreba, a u nekim kvartovima zabilježen je i led.

Nakon relativno sunčanog i toplog prijepodneva, u poslijepodnevnim satima počeo je puhati jak vjetar, a potom je stiglo i nevrijeme.

U zagrebačkog kvartu Travno puhao je izrazito jak vjetar popraćen snažnim pljuskovima.

Isto tako bilo je i u Zapruđu te Dugavama, a padao je i led. Čitatelji koji su nam ustupili fotografije kažu kako je u nekim dijelovima grada bila i veličine graška – javlja Večernji list.

Ranije je Hrvatski hidrometeorološki zavod za nedjelju izdao žuto upozorenje za zagrebačku, karlovačku i splitsku regiju zbog potencijalnog olujnog nevremena.

”Djelomice ili pretežno sunčano. Uz povremeno umjeren i jak razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina, osobito na zapadu, a ponegdje pljuskovi mogu biti izraženiji.

Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, na Jadranu umjeren do jak zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 °C”, izvijestio je ranije DHMZ.

U nastavku i podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda i kakvo se vrijeme očekuje sutra u BiH.

“Sutra u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u ostatku dana postepeno ravedravanje.

Poslijepodne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveroistoku Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 29 °C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.