Snažno nevrijeme u bh. gradovima: Za samo nekoliko minuta ulice su bile bijele

Nekoliko gradova u BiH danas je pogodilo nevrijeme. Grad je za samo nekoliko minuta zabijelio ulice Višegrada i naštetio usjevima.

U snimku koji je objavila Facebook stranica “Moj Višegrad” vidi se kako su ledene kuglice za nekoliko trenutaka zabijelile grad. Za samo nekoliko minuta ulice su bile bijele.

Jako nevrijeme je danas pogodilo i Srebrenicu. Kako javljaju građani Srebrenice, padao je izuzetno krupan led. Podsjetimo, snažno nevrijeme jučer je pogodilo i Prijedor.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju mogućnost jakih pljuskova i grada i u drugim područjima BiH.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i zapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18,a najviša dnevna oko 35 stupnjeva.

2.07.2022 (Subota)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stupnjeva.

3.07.2022 (Nedjelja)., sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Razvojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 36, na jugu do 38 stupnjeva.

4.07.2022 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u zapadnim i jugozapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37 stupnjeva.

Pogledajte snimak iz Višegrada.

Pogledajte i snimak iz Srebrenice.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.