Snažno nevrijeme u Mostaru, pogledajte snimak sa lica mjesta

Snažno nevrijeme, popraćeno jakom kišom, grmljavinom i gradom pogodilo je oko 14 sati veće dijelove grada Mostara. Nakon sunčanog i toplog prijepodneva najprije je počela padati jaka kiša, a zatim i grad.

Kiša je poplavila ulice, a pljuskovi i grmljavina i dalje traju.

Prema prognozi, od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Nepredvidivo vrijeme očekuje se i sljedećih dana pa prognostičari najavljuju nove pljuskove i grmljavine.

Slično vrijeme najavljuje se i za naredne dane.

Inače meteorolozi za subotu u Bosni najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. U sjevernim područjima lokalni pljuskovi su mogući i prije podne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa prolaznim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak u Bosni djelomično vedro sa lokalnim pljuskovima. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

Pogledajte fotografiju i snimak sa lica mjesta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.