Snažno nevrijeme u nekoliko bh. gradova, padao i led!

Banja Luku je nešto iza 15.30 sati iznenada pogodilo jako nevrijeme praćeno ledom i vjetrom. Nakon kraće naoblake, počela je da pada jaka kiša ponegdje praćena ledom, snažnim vjetrom i grmljavinom.

U Bosnu i Hercegovinu je stigla promjena vremena koja nas više podsjeća na jesen, nego na novonastalo proljeće. Kiša i led, praćeni snažnim udarima vjetra nisu obišli ni Banja Luku.

Led u ovo doba posljednjih godina nije rijetka pojava, a najveću štetu svakako podnose voćari i poljoprivrednici, a voda je za par minuta prekrila ulice u različitim dijelovima grada – javljaju mediji iz RS.

Naoblačenje se očekuje sa sjevera i tokom dana biće svježije u odnosu na prethodne dane, a moguće su i lokalne nepogode.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje na pojačan vetar na području Banjaluke i Foče, sa udarima većim od 40 kilometara na sat.

Pravo nevrijeme je pogodilo i mjesto Liješnica kod Maglaja. Padao je jak grad i zbog toga je saobraćaj bio znatno otežan.

Zbog padavina je slaba i vidljivost, dok je cesta klizava.

U poslijepodnevnim satima jako nevrijeme zahvatilo je i područje Tuzle.

Kako navode iz FHMZ-a, sutra će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Kiša se očekuje u večernjim satima.

U ponedjeljak 27.03.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz postepeno skretanje na sjeverni. U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jak sjeverni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U utorak 28.03.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U srijedu 29.03.2023., pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Tokom dana vjetar u skretanju na južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 7 do 13 °C.

Pogledajte i snimak iz Maglaja koji je objavio Avaz.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.