Snijeg kao da je opet iznenadio zimske službe u BiH: Situacija na terenu nije dobra…

Novi snijeg koji je u toku noći napadao, napravio je velikih problema učesnicima u saobraćaju na cestama oko Sarajeva. Put prema Trebeviću posve je neočišćen te brojni automobili ostaju zaglavljeni.

Nije bolje ni u gradu jer su jutros samo frekventnije saobraćajnice bile očišćene od snijega, dok je veliki broj sporednih ulica loše ili nikako očišćen.

Cesta prema Trebeviću posebna je priča jer na više mjesta prelazi entitske granice pa se postavlja pitanje ko je nadležan za njeno održavanje, kao i čišćenje snijega – javlja Klix.

U Sarajevu je jutros izmjereno minus jedan stepen celzijov. Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus deset stepeni celzijovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Danas, sutra i prekosutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, dok su u srijedu izgledni kiša i snijeg.

Oglasili su se iz BIHAMK-a.

“Zbog oborenog stabla obustavljen je saobraćaj u mjestu Čanići na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik.

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo – Rogatica (Romanija) i Olovo-Kladanj (Karaula) ne mogu saobraćati teretna vozila.

Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. I na ostalim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, navode iz BIHAMK-a.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.