Snježno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Pogledajte scene sa terena, neke ceste i dalje zatvorene

Snježno nevrijeme izazvalo je tokom noći i jutros probleme širom Slovenije, a najviše snijega ima u Kredarici kod Triglava. Kako navodi slovenačka novinska agencija STA, došlo je do djelimične obustave saobraćaja na pojedinim putevima zbog snijega, a zbog jake bure zatvorena je dionica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

Brojni problemi

Velika količina snijega pala je u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u dijelovima centralne Slovenije, dok snježnog pokrivača nema samo u nekim dijelovima Gorenjske, prenosi 24ur.com.

Vatrogasci su intervenisali zbog oborenog drveća, od kojih su neka pala i na dalekovode što je izazvalo nestanak struje u nekim oblastima.

Uprava za zaštitu i spašavanje zabilježila je 21 intervenciju usljed obilnih snježnih padavina, najviše u regionalnom centru Slovenj Gradec, a potom u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju, prenose slovenački mediji.

Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć, najviše intervencija zabilježeno je u Sloveniji Gradecu, potom i u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju.

Zbog jake bure zatvorena je dionica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni oboreno drveće sa puteva.

Jedno drvo je palo na opštinu Slovenjska Bistrica, dok je drveće padalo i na dalekovode, pa su pojedina domaćistva ostala bez električne energije, na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

U glavnom gradu Ljubljani palo je visina snježnog pokrivača je četiri centimetra.

Pogledajte fotografije.

Foto: Meteoinfo Slovenija

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.