in , ,

SNSD podnio krivičnu prijavu protiv članova CIK-a i sudija

Šukalo najavljuje da SNSD priprema i apelaciju Ustavnom sudu BiH

SNSD je Tužilaštvu BiH uputio krivičnu prijavu protiv članova Centralne izborne komisije /CIK/ i sudija koje smatra odgovornim za poništavanje rezultata izbora u Srebrenici i Doboju.

Savjetnik za pravna pitanja predsjednika ove stranke Marko Šukalo istakao je da se ovom prijavom “štite interesi Republike Srpske i stvaraju pretpostavke da pravdu potraže i pred međunarodnim sudovima”.

Šukalo je rekao da SNSD poštuje proceduru, te da zaštitu prava traži na svim pravosudnim instancama BiH, iako u njih nema povjerenja, te da su za ovim potezom posegnuli nakon što im je Sud BiH odbacio žalbu na odluku CIK-a.

On smatra da je nemoguće odgovoriti na pitanje kad će se Tužilaštvo izjasniti o ovoj prijavi jer je, kako tvrdi, u BiH, između ostalog, grubo narušeno jedno od najvažnijih pravnih načela.

“Šta je jedan od najvažnijih postulata prava? Pravna sigurnost. E, nje više nema u BiH. Ne znamo šta je sljedeće što će se desiti Republici Srpskoj i Srbima kao konstitutivnom narodu u Republici Srpskoj i BiH”, upozorio je Šukalo.

“SNSD je poslao krivičnu prijavu protiv šest članova CIK-a BiH i troje sudija Apelacionog suda BiH. Krivična prijava se odnosi na krivična djela nesavjestan rad u službi, kršenje zakona od strane sudija a u vezi sa krivičnim djelom izborne prevare”, naveo je Šukalo za RTRS.

Šukalo najavljuje da SNSD priprema i apelaciju Ustavnom sudu BiH kao posljednjoj instanci. Ne budu li zadovoljni, obratiće se, kaže, i Evropskom sudu za ljudska prava.

Zaslužuje li BiH tekst himne? Odgovor Dušanke Majkić zgrozio javnost!

SIPA vrši pretrese na više lokacija u Bosni i Hercegovini, očekuju se hapšenja