ŠOK I NEVJERICA Razvod jednog od najvećih fudbalera bivše Jugoslavije: Upoznao je u butiku, usvojili su četvero djece…

Kolumna Posljednje Sport Vijesti

Jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije Zvonimir Boban stavio je tačku na brak sa suprugom Leonardom posijle 28 godina braka. Proslavljeni Hrvat je to i potvrdio za tamošnje medije.

“Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i sa velikim poštovanjem koje imamo jedno prema drugom. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo oglašavati o ovoj temi, za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život – rekao je Boban za Večernji list.

Ova vijest šokirala je hrvatsku, ali i regionalnu javnost s obzirom na to da je par važio za jedan od najstabilnijih u javnom svijetu, te da ih spaja nevjerovatna ljubavna priča puna uspona i padova.

Zvonimir je sada već bivšu suprugu Leonardu upoznao krajem osamdesetih u jednom zagrebačkom butiku gdje je radila kao prodavačica. Danima je svraćao u butik, razgledao garderobu i pravio se da traži pravi sako za sebe, sve dok nije skupio hrabrost i pozvao ovu lijepu manekenku u usponu na sastanak.

Leonarda je svojevremno ispričala kako joj je bio toliko šarmantan da je odmah zamišljala kako bi bilo biti njegova žena, ali i da je znala da je on pravi izbor jer je prilikom svakog izlaska imala osjećaj da je trese struja čim bi im se sreli pogledi.

Ova priča imala je sretan kraj – stali su na ludi kamen u Milanu 1993, ali ih je u godinama koje će doći sačekala teška borba za potomstvo. Kako nisu mogli da dobiju dijete, poslije četiri godine braka riješili su da usvoje djevojčicu Mariju, ali su nastavili da se nadaju i biološkom djetetu.

Ipak, kako je Leonarda i dalje imala poteškoće da zatrudni, par se pet godina kasnije ponovo odlučio na usvajanje, ovog puta bio je to dječak Gabrijel. Par je uporedo sa bitkom za potomstvo, često vodio i borbu protiv spekulacija javnosti – neprestano su tu bila govorkanja da su riješili da se razvedu.

Tome su najbolje stali na put kada su 2007. usvojili još dvoje djece – blizance Martu i Rafaela.

“Uvijek sam govorila da Bog svakoga pomazi po glavi, samo treba strpljivo čekati svoj red – izjavila je Leonarda Boban još davne 2001. godine za hrvatske medije, i zaista – lijepi dani su je čekali.

Sretna šestočlana porodica se uvećala za još jednog člana 2010, poslije bezbroj hormonskih terapija i onda kada su se sve nade već ugasile, Leonarda je ostala trudna i u 40. godini na svijet donijela djevojčicu Ružu.

No, rođenjem malene Ruže ništa se nije promijenilo u odnosu sa drugom djecom – količina ljubavi se samo povećala!

Leonarda se godinama bavila modnim dizajnom, čak je imala i butik u Milanu, a potom i u Zagrebu, a potom se oprobala i kao ugostitelj. No na koncu svega, riješila je da se u potpunosti posveti djeci i suprugu, a Zvonimir je u nekoliko navrata istakao kako je ona za njega jedina i posebna.

Nažalost, uprkos predivnoj priči koju su zajedno dijelili, par je riješio da posle gotovo tri decenije zajedništva krene odvojenim putevima.

Leave your vote