Šokantan slučaj se dogodio u Sarajevu, policija je u potrazi: Čeka ga operacija, vlasnik boksa na pijaci Kvadrant pretukao komunalnog radnika”, tvrde iz KJKP RAD-a

Radnik KJKP Rad pretučen je i u nesvjesnom stanju prevezen na Klinički centar Univerziteta (KCUS) u Sarajevu. Njega je jučer na radnom mjestu pretukao vlasnik boksa na sarajevskoj pijaci Kvadrant. Kako se saznaje, povrijeđeni radnik je zadobio frakturu kosti lica te ga sutra očekuje operacija. Iz Rada pozivaju građane koji su svjedočili ovom napadu da sa policijom podijele saznanja o osobama koje su učestovale u napadu, a potom pobjegle.

Kako saznajemo, do napada na radnika je došlo jer je tražio osobu čiji je automobil bio parkiran i ometao kretanje vozila KJKP Rad, a koje se kretalo iz pravca Buća Potoka prema kružnom toku na Otoci.

Radnik je izašao iz vozila Rada kako bi pronašao vlasnika i kazao mu da pomjeri vozilo kako bi kamion mogao proći.

Nakon toga je vlasnik automobila, koji je ujedno i vlasnik jednog od boksova na pijaci, zajedno sa još nekoliko osoba nasrnuo na radnika i pretukao ga.

Policija je uhapsila vlasnika vozila i boksa, a u potrazi je za njegovim pomagačima. O svemu se oglasio KJKP Rad. Iz ovog preduzeća je navedeno da je jučer jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojih nekoliko prijatelja fizički nasrnuo na njihovog uposlenika.

“Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, preduzeće Rad je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci ‘odužili’ na ovakav način”, kazali su.

Iz Rada pozivaju građane koji su svjedočili ovom napadu da sa policijom podijele saznanja o osobama koje su učestovale u napadu, a potom pobjegle.

“Još jedan u nizu napada na radnike KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, dokle više!

Jučer u poslijepodnevnim satima na lokalitetu Otoke kod otvorene pijace, jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojih nekoliko prijatelja fizički nasrnuo na jednog od radnika i pri tome nanio mu teške tjelesne povrede.

Radnik je hitno prevezen na KUM, sutra ga očekuje operacija. Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, Preduzeće RAD je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci “odužili” na ovakav način.

Napadač je uhapšen, a svaka informacija o drugim napadačima je dobro došla i unaprijed Vam se zahvaljujemo”, navode iz KJKP Rad.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.