Šokantne tvrdnje kćerke Laneta Gutovića: “Lišeni smo nasljedstva, u sobu su ušla dva čovjeka”

Milica Gutović, kćerka pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića, iznijela je šokantne tvrdnje o tome da je prevarena za nasljedstvo. Također je pokazala njegovu posljednju fotografiju. “Dragi prijatelji i poštovaoci lika i djela mog oca Milana Gutovića, ja sam najstarija od četvero njegove djece, Milica Gutović. Želim da s vama podijelim istinu vezanu za njegove posljednje dane koje je proveo na intenzivnoj njezi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije covida u augustu 2021. godine, kada su posljede bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene.

Evo šta se desilo te srijede, 18. augusta, istog dana kada je moj tata prebačen na respirator”, započela je.

Dodala je kako je srijeda inače dan kada nema posjeta i kako je općepoznato da na odjeljenju intenzivne njege, gdje je njen otac bio, leže teško bolesni i životno ugroženi pacijenti, kojima imaju pristup samo ljekari i medicinsko osoblje.

“Toga dana, poslije očajničkog pokušaja da dođem do njega ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu. Sestra na intenzivnoj njezi, navodno zadužena da pazi na mog oca, rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posjete zbog covida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima kćerke.

Ubrzo nakon njegove smrti, 25. augusta 2021. godine, saznajem da je te iste srijede, 18. augusta oko 17:30, ta ista u sobu mog oca na intenzivnu njegu uvela dva čovjeka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu s mojim ocem i koji su postali svjedoci njegovog navodnog usmenog zavještanja.

Treći svjedok tog usmenog zavještanja je upravo medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zavještanjem, moj otac je navodno svoje dvije kćerke – Milicu i Nevenu i maloljetnu unuku potpuno lišio naslijeđa. Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće”, nastavila je.

Dalje tvrdi da je zavještanje proglašeno, ali da nije pravosnažno zato što su se one kao kćerke pobunile.

Tvrdi da je ono proglašeno bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisjećanje dva navodna prijatelja te da ono ostaje kao posljendji trag o njenom ocu. Navela je i kako drugih svjedoka nema zato što je on bio sam u sobi.

“Želim da istaknem da je 16. augusta s tatinog telefona poslana ova potresna fotografija na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer on bez nje nije mogao samostalno da diše.

Prilažem tu fotografiju. Istog dana, 18. augusta, kada je navodno uzeto usmeno zavještanje, tata je prebačen i na respirator, da bi 25. augusta i preminuo. Medicinska sestra mojoj sestri Neveni i meni onemogućila je da posljednji put vidimo oca, a uvela je lažne svjedoke lažnog usmenog zavještanja”, ispričala je.

Rekla je da je ovo nečuvena zloupotreba jedne medicinske sestre u uglednoj zdravstvenoj ustanovi.

“Ja se nadam i očekujem da će se ugledna bolnica VMA ograditi ovog nehumanog i nedopustivog ponašanja svog zaposlenog.

Isto tako se nadam da se nikome neće desiti ovakva manipulacija sa teško intoksiciranim i nemoćnim pacijentom na samrti u zdravstvenoj ustanovi.

Sve ljude koji imaju slična iskustva pozivam da mi se jave.

Dragocjena su mi mišljenja i savjeti lekara, pravnika i posebno novinara. U narednim objavama priložit ću dokaze kojima raspolažem. Molim vas da me pratite”, poručila je.

Pogledajte obraćanje Milice Gutović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.