Španski teniser Rafael Nadal prgovorio o teškoj povredi Alexandera Zvereva: Vidjeti ga kako plače bilo je užasno…

Španac Rafael Nadal postao je finalista Roland Garrosa nakon što se Alexander Zverev teško povrijedio tokom 12. gema drugog seta polufinala, a nakon meča je podijelio svoja razmišljanja.

Nadal je loše otvorio meč i izgubio već prvi servis pa je Zverev rano poveo s 2:0 u prvom setu. Teniseri potom nisu griješili sve do osmog gema kada je Španac napokon uzeo break, a onda se očekivano igrao tiebreak.

Zverev ga je bolje otvorio, uzeo tri mini breaka i shodno tome imao čak četiri set lopte. Međutim, nevjerovatni Nadal je uspio sve spasiti, preokrenuti rezultat te je na kraju iz trećeg pokušaja poveo u setovima današnjeg duela.

Uslijedio je nestvaran drugi set u kojem su oba tenisera razmjenjivali breakove. Nadal i Zverev su izgubili po čak četiri servisa pa se ponovo trebao igrati tiebeaka.

Međutim, Zverev je kod zadnjeg poena prije tiebreaka nezgodno iskrenuo zglob pa su ga morali iznijeti uz pomoć invalidskih kolica.

“Veoma sam tužan zbog njega. Igrao je nevjerovatan turnir. Znam koliko se borio da osvoji Grand Slam, ali ja sam siguran da će on osvojiti ne jedan, nego više Grand Slamova. Želim mu sve najbolje i brz oporavak. Igrali smo više od tri sata, a nismo završili ni drugi set.

Meč protiv njega je velik izazov. Naravno, za mene je san biti još jednom u finalu Roland Garrosa. Međutim, s druge strane, bio sam sa Sašom u sobi nakon meča. Vidjeti njega kako plače bilo je užasno”, rekao je Nadal nakon meča.

Nadal će tako u nedjelju igrati 30. Grand Slam finale i 14. na Roland Garrosu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.