Sraman potez Aleksandar Vulina naišao na ozbiljne osude u Srbiji: „Tetka kako ti je? Ostavi demonstrante na miru!”

Građani Srbije tokom jučerašnjeg dana imali su priliku da vide brojne scene u kojima nasilnici batinaju okupljene koji mirno protestuju, ali i kako pojedini policajci premašuju svoja službena ovlaštenja i demonstriraju silu, pa i nad ženama.

Ipak, ministar policije Aleksandar Vulin, u još jednom u nizu saopštenja, ponovo je zamijenio teze, pa je, umjesto da osudi batinanje svog naroda, okrivio demonstrante da se iživljavaju nad građanima Srbije jer blokiraju saobraćajnice – piše Nova.rs.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj protest, ali da je sprječavanje drugih građana da se slobodno kreću pokušaj izazivanja sukoba i nereda.

„Kvariti svakodnevni život svojim sugrađanima, onemogućavati ih da se normalno kreću nije nešto što je politika, to je iživljavanje. To je pokušaj da se izazivaju sukobi i pokušaj da se prave neredi“, rekao je ministar Vulin danas.

Prema njegovim riječima, glavni razlog jučerašnjeg okupljanja bio je da se zaustavi dolazak pristalica Srpske napredne stranke u Beograd.

„Naravno nije uspelo i nema razloga da uspije, takve stvari ne treba da se dešavaju. Sad gledam u medijima, oni koji su juče čitav dan kršili zakon sada pričaju o kršenju zakona“, rekao je ministar Vulin.

Pomenutim saopštenjem ministar Vulin još jednom je dokazao da je majstor u zamjeni teza. Srpska javnost je u subotu mogla da vidi potresne scene iz Šapca gdje su huligani, naoružani palicama i čekićima, krenuli na goloruki narod koji je protestovao zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Mirni protest i blokadu saobraćajnice uzurpirali su huligani koji su najprije krenuli bagerom na građane, a potom je rulja, koja se nalazila iza vozila, udarala prisutne daskama i čekićima.

Ipak, ministar policije još jednom je zažmirio na nasilje nad svojim građanima, identično kao i jula prošle godine, kada su održani protesti ispred Narodne skupštine Srbije.

S druge strane, u svom saopštenju je naveo da je na nekoliko mjesta napadnuta policija, dok građane nije pomenuo. Izgleda da ministar nije vidio trenutak kada je službenik policije Aleksandar Krstić, inače komandir u PU Savski venac, oborio ženu na pod.

Osuda za ovakav potez je, ipak, izostala.

VEZANI TEKST: Jezive scene iz Srbije obilaze Balkan: Oglasila se žena koju je policajac tokom protesta gurnuo preko bankine

Podsjetimo, policajac koji se jučer pojavio na nekoliko snimaka, a na kojim se vidi kako se obračunava sa građanima, zove se Aleksandar Krstić i zaposlen je kao komandir u PU Savski venac.

Krstić je snimljen kako napada jednog demonstranta, nakon što mu je on prethodno postavio pitanje da li će oni (policajci prim. aut.) gurati goloruki narod.

Krstića je do te mjere to pitanje iznerviralo da je odmah fizički nasrnuo na demonstranta. Kasnije se pojavio i drugi snimak. Naime, na putu kod Sava centra, koji je bio blokiran tokom protesta, Krstić je jednu devojku fizički odvukao sa puta i bacio preko bankine.

Ipak, MUP, a ni Vulin, nisu se oglasili o potezima Krstića. Niti su osudili batinanje u Šapcu. Praktično, za srpsku policiju to se očigledno nije ni desilo.

VEZANI TEKST: Ko je policajac iz Srbije koji je bacio djevojku na protestima i kidisao na građane

„Kako ti je tetka, Vuline?“

Ono što je posebno zanimljivo, tokom jučerašnjeg protesta okupljeni su, između ostalog, skandirali Vulinu, aludirajući na aferu sa tetkom iz Kanade.

„Kako ti je tetka Vuline, Vuline!“, uzvikivali su u jednom trenutku okupljeni.

Građani su, naime, podsjetili ministra na njegov odgovor na pitanje odakle mu novac za stan od 200.000 eura, kada je on odgovorio da mu je novac poslala „tetka iz Kanade“ i to tako što mu je slala po 10.000 koliko je zakonom dozvoljeno.

Pravi odgovor, sadašnji ministar policije Srbije nikada nije pružio, ali su mu građani na blokadi kod Sava centra poručili da nisu zaboravili ni njega, ni njegovu „tetku“.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.