in ,

Sramni SNSD-ovac Srđan Mazalica nastavlja s provokacijama nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH zbog izjave “Trebinje je Srbija”

Gorne provokacije Srđana Mazalice

Srđan Mazalica, zastupnik SNSD-a u NSRS saslušan je danas u Tužilaštvu BiH zbog izajve tokom zasijedanja NSRS u septembru prošle godine da je Trebinje Srbija.

“Danas sam dao izjavu u Tužilaštvu BIH jer je više građana BiH podnijelo Agenciji za istrage i zaštitu SIPA krivičnu prijavu protiv mene zbog izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti u NSRS”, napsisao je Mazalica na svom Twiter nalogu.

Provokator tvrdi da je izjavio da je Trebinje Srbija u širem historijskom kontekstu te da je saslušanje bilo prilika da citira Porfirogenita, ali i Ekmečića i objasni koliko dugo su “Trebinje i drugi dijelovi BiH (Bosna, Paganija, Zahumlje, Travunija) pripadali Srbiji”.

“Naravno da sam iskoristio priliku da kažem danas da je Sarajevo Srbija”, napisao je Mazalica pozivajući građane RS da SIPA-i podnesu krivičnu prijavu “kad god nam kažu da smo loši ljudi, da smo genocidni, da nas treba protjerati u nekom drugom poluvremenu”.

Mazalica je negirao djelo koje mu se pripisuje, a tokom saslušanja pozvao se na zastupnički imunitet.

Burno u Parlamentu Federacije: “Zašto bi privrednici i građani u Tešnju ili Bihaću bili zatvoreni?”

Miralem Pjanić objavio hit poznatog bh. pjevača i obradovao fanove najavom novih kostobrana!