Sramota u Parlamentu BiH: Delegat Zlatko Miletić predložio da se na dnevni red uvrsti pomoć u sanaciji od poplava, a onda su to delegati odbili

Delegat Zlatko Miletić je na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio da se na dnevni red uvrsti pomoć općinama koje su u petak preživjele štetu u poplavama što su delegati odbili.

Za je glasalo 7 od 14 prisutnih delegata, što nije bilo dovoljno.

– Najmanje četiri općine su preživjele veliku štetu zbog padavine 10. juna, a prije svega mislim na općine Žepče, Tešanj, Kakanji i posebno Čelić. Zamolio bih Vas da u tom smislu reagujemo.

Zloupotrijebio bih prisustvo ministra finansija Bevande, oni danas imaju sjednicu Vijeća ministara, pa ne bi bilo loše da se u tom smislu reaguje. U tom kontekstu predložit ću tu tačku dnevnog reda. Općini Čelić je budžet nešto više od 3 miliona, a šteta iznosi više od 8 miliona – rekao je Miletić.

Ukazao je i na štetu vezano za stoku, pčelare i malinare.

– Ovom prilikom se zahvaljujem susjednim općinama Bijeljina, Brčko distriktu i čak i općini iz Sarajeva Stari grad koje su pomogle Čeliću.

Prijedlog glasi da se donese zaključak da se zaduži Vijeće ministara BiH da se donese odluka o dodjeli iz akumuliranih sredstava iz budžeta institucija iz 2020. godine, radi sanaciji ublažavanja šteta od poplava – dodao je Miletić.

Nikola Špirić je rekao da je riječ o parcijalnim rješenjima, jer su štetu preživjele i općine u RS-u, kao što su to Dubica i Bosanski Novi.

ČITAJTE I OVO: Zlatko Miletić jako ozbiljno “ispreskakao” namjere Dragana Čovića: “HDZ-ov prijedlog je neodrživ, vrši diskriminaciju Hrvata, ne provodi niti jednu presudu”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.