Srbijanska premijerka Ana Brnabić se oglasila iz Mostara: “Koliko Srbija i BiH imaju dobru ekonomsku saradnju govore brojevi”

Premijerka Srbije Ana Brnabić je zadovoljna ekonomskom saradnjom Srbije sa Bosnom i Hercegovinom te očekuje da ona bude još bolja.

O ekonomskoj saradnji je govorila tokom današnjeg obraćanja na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru čiji je zemlja partner Mađarska. Kako je kazala, brojevi govori koliko je saradnja dobra.

“Svaka nestabilnost u regiji se direktno odražava na sve nas. Mi smo u posljednjih deset godina mnogo postigli i o tome najbolje govore rezultati i brojevi.

Trgovinska bilateralna razmjena se udvostručila i karakteriše je stalni rast. Imamo trgovinsku razmjenu od 2,3 milijarde eura”, ukazala je Brnabić – prenio je Klix.

Podsjetila je da je Srbija jedan od najvećih investitora u Bosni i Hercegovini.

“Naša vanjskotrgovinska razmjena je 2021. bila 34 posto veća u odnosu na godinu ranije. Srbija je treći najveći investitor u Bosni i Hercegovini.

To pokazuje koliki je potencijal”, konstatovala je.

Naglasila je da je njena država fokusirana na zajedničke infrastrukturne projekte, a kao jedan od njih je navela gradnju autoputa od Sarajeva do Beograda. Podsjetila je da je u Srbiji počela gradnja ovog autoputa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.