Srbijanski kandidat na predsjedničkim izborima Zdravko Ponoš javno poručio: “Ovo je Vučićev početak kraja”

Srbijanski kandidat na predsjedničkim izborima Zdravko Ponoš, izjavio je kako su izbori početak kraja Srpske napredne stranke predsjednika Aleksandra Vučića.

“Pokušali smo da pokažemo da je moguće baviti se politikom bez laži. Da je moguće ne koristiti govor mržnje, pristojno razgovarati i s političkim protivnicima, u okviru prostora koji smo imali na raspolaganju. Imao sam ulicu i nešto malo medija”, rekao je Ponoš.

Dodao je da su učešćem na izborima uspjeli “upaliti svjetlo” u Srbiji.

“Građani, koji su navikli da žive u polumraku, i navikavali se na takav ambijent , nakon upaljenog svjetla vidjeli su ambijent koji je ustvari jedna polupana Srbija”, rekao je Ponoš.

Izjavio je da su građani vidjeli sebe “osiromašene” i da je to bio razlog velikog broja birača na izborima.

“Najveći domet ovih naših izbora i učešća na njima je to što smo razbili strah. Ljudi su izašli. Drugi važan domet našeg učešća na izborima to što smo pokrenuli nadu i mi sad više nemamo pravo da tu nadu prokockamo.

Ovi izbori su početak kraja Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Sljedeće izbore nećemo čekati četiri godine, bar ne parlamentarne. Mi nećemo i ne možemo da izdamo građane Srbije”, rekao je Ponoš.

Podsjećamo, predstavnici koalicije “Ajmo ljudi” obratili su se “prije svega da izraze zabrinutost što je Republička izborna komisija Srbije (RIK) odlučila da ne objavljuje preliminarne rezultate izbora do sutra”, javila je reporterka iz izbornog štaba ove koalicije.

„Predsjednik Nove stranke Aris Movsesijan kazao je da ovo počinje da miriše na prevaru, da vlast pravi cirkus od ovih izbora, najprije zato što su se stvorili redovi, a onda odluka da se ne objave rezultati do sutra. On je istakao da je to skandal“, navela je reporterka N1.

Prema njenim riječima, kandidat za premijera i potpredsjednik Socijaldemokratske stranke Goran Radosavljević kazao je da odluka RIK zabrinjavajuća informacija.

Dodala je da je Stefan Novaković iz 1 od 5 miliona kazao da će se „ovdje čekati rezultati sve dok bude potrebno i pozvao je ljude da budu u pripravnosti, jer će možda biti potrebno da brane izborni način na jedan drugačiji način“.

“Svi oni su apelovali na RIK da se uozbilji i da počne da radi svoj posao – da objavi prije svega izlaznost i preliminarne rezultate ove večeri”, navela je reporterka N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.