in , ,

Srbijanski političari negodovali zbog rezolucije u Srebrenici pa im Suljagić poručio: “Zabole nas šta vi prihvatate ili ne”

Reakcije srbijanskih političara o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u skupštini Crne Gore “isprovocirale” Emira Suljagića.

Reakcije srbijanskih političara o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici “isprovocirale” Emira Suljagića.

Nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u skupštini Crne Gore visoki srbijanski državni dužnosnici iznosili su javno svoje negodovanje, a jedan od najglasnijih bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Takvo ponašanje srbijanskih političara „isprovociralo“ je reakciju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića koji je na svom Twitter profilu napisao:

“Uvjerenje srpskih elita da je 25 godina kasnije bilo šta u vezi sa Srebrenicom podložno debati i da, štaviše, Srbija ima neko mjesto u toj debati, dokaz je dubinske fašizacije ne samo političkog, medijskog i akademskog establišmenta. Ukratko: zabole nas šta vi prihvatate ili ne”, nedvosmisleno je svoj stav iznio Suljagić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, povodom nedavno usvojene Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da sve što su uradili uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se sastaje sa Draškom Stanivukovićem

Najbolja košarkašica u historiji BiH se oglasila nakon pobjede nad Hrvatskom: “Nikad nas nemojte otpisati!”