Srđan Mandić najavio krivične prijave i pozvao na referendum: Radio sam u interesu onih koji su me opozvali

Vijećnici u Općini Centar danas su izglasali opoziv načelnika Srđana Mandića, nakon čega je Mandić održao pres konferenciju i dao nekoliko riječi o ovakvoj odluci, ali i o svojim budućim koracima. Mandić je prvenstveno iskoristio priliku i zahvalio se kolegama, građankama i građanima koji su mu prethodnih dana, odnosno od dana kada je krenula priča o opozivu načelnika, pružali podršku.

Mandić smatra da je nije bilo potrebe za ovakvim odlukama godinu dana prije izbora.

“Suludo je raditi ovo godinu dana pred izbor i to je ono što sam ja sve vrijeme potencirao i o čemu sam govorio.

Mene nije strah referenduma, ja sam bio protiv ove odluke samo kako bih zaštitio budžet i građane. Ovakva odluka nije u korist građana i to će se dokazati”, poručuje Mandić – prenosi Klix.ba.

Pozvao je potom sve stanovnike Općine Centar da 17. septembra, za kada je i zakazan referendum, izađu na glasanje.

Također, rekao je i kako u općini ništa nije ukazivalo na ovakav “udarac u leđa”, kako je nazvao postupke vijećnika iz NiP-a.

“Od sada počinje moja kampanja, ja se predati neću, ubijeđen sam da smo radili dobre stvari.

Protiv nekih će biti podnijete krivične prijave, čuo sam kako dolazim pijan na posao, kako sam mamuran i to je samo pokazalo intelektualni nivo onih koji su do jučer bili moje kolege”, govori Mandić i nastavlja:

“Ništa nije ukazivalo na ovakav ishod, imali smo budžet koji je jednoglasno usvojen, kolege iz NiP-a su ranije jednoglasno izglasali izvještaj o radu načelnika.

Dokle god budem na ovoj poziciji neću dozvoliti da ijedan projekat stane, ali šta će se desiti ukoliko i kada dođe vršilac dužnosti to ne znam.

Ubijeđen sam da su građani prepoznali šta je ovdje posredi i koristim ovu priliku da 17. septembra pozovem građane i građanke Općine Centar izađu na referendum”, kaže Mandić.

Također, Mandić naglašava da narednih sedam dana neće iznositi nikakve “negativne stvari”, prvenstveno zbog predstojećeg Sarajevo Film Festivala. Neće, kako kaže, trovati festival i festivalske dane.

“Borit ću se za istinu, ovdje je najmanje važan Srđan Mandić, ali ne mogu i neću se povući zbog ljudi koji su mi prije tri godine dali glas.

Radio sam u interesu onih koji su me danas oblatili i opozvali na brutalan način, ali demokratija će reći svoje”, Mandićeve su riječi nakon što je danas izglasan njegov opoziv.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.