Srđan Mandić veoma otvoreno progovorio na Face televizji: “Nećete me smijeniti, bit ću opet kandidat! Neće biti dobro ako progovorim!”

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, otvoren do kraja u Face specijalu: “Upozoravali su me da je ‘žurba šejtanski posao’, a onda su pogriješili! Jasmin Ademović je inicijator mog opoziva! Poručujem mu: mlad si, tek ti je trideset! Ne možeš još biti načelnik Centra! (…)”

“(…) Sve sam rekao Konakoviću; neka zna da oko njega ima kukolja! Jesu u NiP-u, ali džaba – to je SDA DNK, geni su im mutirani! 2024. ću se opet kandidovati! Ne da me narod!”

Općina Centar je uvijek u fokusu; jeste “usijana”, ali dovest ćemo ovo stanje na “normalnu temperaturu”! Teško mi ovo pada, jer sam s ovim ljudima bio u kampanji! Iskreno, svi smo od jučer šokirani! Slično se spremalo prije godinu – to smo znali odmah! Imali su i tad ambicije za ovo, ali ovo jučer što se desilo je potpuni šok!

Nismo se znali postaviti; da li napustiti sjednicu ili ne… Bilo je i povišenih tonova! Sugestije su uvijek poželjne, da se razumijemo! Kad je Ćosić otvorio sjednicu, bilo je par “uobičajenih” tački… i onda inicijativa za moj opoziv! Jasmin Ademović iz NiP-a je bio glavni inicijator!

Napustio sam sjednicu jer je bila mučna. Nije važno kako se ja osjećam; odaslana je loša poruka. Ovo će se odraziti na moj rad, iako sam po zakonu još uvijek načelnik. Mora se uključiti CIK, pa organizirati referendum, koji je zakazan za 17. septembra.

Vijećnik iz NiP-a me htio “upozoriti”, kazavši da je “brzina šejtanski posao”, a mi smo im danas sve dokazali! Uložili smo prigovor jer nisu ispunjene neke zakonitosti i Vijeće se sada mora očitovati, a mogu i povući ovu inicijativu. Referendum u Starom Gradu je koštao 150.000 KM.

Procjenjujem da bi ova glupost koju su jučer napravili mogla koštati pola miliona KM, a mi nemamo taj novac! Hoćemo li smanjiti socijalne naknade, naknade porodiljama, djeci?! Pozivam ih da se, do kraja mandata, odreknu svojih paušala umjesto smanjivanja naknada ugroženim. Novi načelnik bi mogao stupiti na dužnost tek u januaru. Neobjašnjivo je i šokirajuće ovo što su uradili.

Ohrabren sam podrškom Naše stranke, SDP-a, a i neki članovi NiP-a pružili su ruku! Podržao me Konaković! Vidjeli smo se danas; došao je kod mene i počašćen sam. Njega poznajem i sarađujem s njim, evo, već četiri godine; moj je saborac!

Neće dozvoliti da zbog ličnih interesa ova priča eskalira. Rekao mi je da će ovo spriječiti! Ademović ima ambicije da zauzme moje mjesto! Imaju još uvijek šansu ispraviti ovu grešku, ali neka znaju da su samo ojačali Našu stranku. Član sam Glavnog odbora Naše stranke.

U izbornoj sam noći rekao da želim biti načelnik svih građana i građanki, a možda sam zbog tog htijenja i zanemario stranačko djelovanje… Zahvalan sam Forti i svim odborima što su stali iza mene, pogotovo ako dođe do referenduma. Opet ću se kandidovati za načelnika 2024. godine!

Postoje vijećnici koji imaju privatne sportske biznise, pa predlažu budžetiranje, a ja to ne dozvoljavam! Nema mjesta za lične interese i zato me ne vole! Sve je transparentno; sjednice se snimaju, a nekad nisu postojali ni stenografi! Kod mene ne pali “daj mi ovo ili ono”: prvo javni poziv, ispunjavanje uvjeta, pa onda može! Jasmine Ademoviću, tek ti je trideset godina; rano ti je za poziciju načelnika!

Polako, ima vremena. Žurba je šejtanski posao. Ova je odluka došla iz malog kruga ostrašćenih ljudi, koji žele mene smijeniti. Sve je zbog pozicije, ali neće uspjeti! Želim dovršiti ovaj mandat i iznijeti sve što smo dosad uradili, i to transparentno!

Kajem se samo što sam prešutio neke stvari. Ovo sve je napravila ekipa iz NiP-a koja je nekad bila u odijelima SDA! To je DNK SDA, mutirani su im geni! Moguće je da smijene i Tanovića. Muzur ima većinu, pa sumnjam da njega mogu “skloniti”. NiP je kvalitetna stranka, ali ima kukolja!

Konaković će morati to riješiti! Učinit ću sve, spreman sam opet pružiti ruku, samo da dovedemo ovaj mandat do kraja. Nemam ličnih interesa! Možda bi me oni smijenili, ali narod neće dati! Podići ćemo spomen-ploču Bošku i Admiri – to im dugujemo! Ploča će biti kraj OHR-a.

Mogao bih se zamisliti na sastanku s Dodikom! Sjećam se da je nekad na FACE-u, kod Senada Hadžifejzovića, govorio o ekonomskim problemima s kojima se suočava Banja Luka… S njim bih mogao govoriti samo o ekonomiji! Nezgodan je, znam! Kad bismo uspjeli nametnuti ekonomske teme u ovom društvu, bilo bi nam svima bolje! Tako bismo i Dodika pobijedili!

Pogledajte gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.