Šta čovjek da kaže na ovo? Uhapšena dvojica Bosanaca zbog sumnje da su na OLX-u lažno iznajmljivali vikendice

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe iz Sarajeva zbog sumnje da su na OLX-u lažno iznajmljivali vikendicu.

Riječ je o krivičnom djelu prevara iz Krivičnog zakona FBiH, a sumnja se na pribavljanje protivpravne finansijske koristi.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980) i N.S. (1980) nastanjenih u Sarajevu.

Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela. Za jednom osobom koja se dovodi u vezu sa istim krivičnim djelom se još uvijek aktivno traga i raspisana je centralna sudska potjernica.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi kreirala korisničke račune na internet stranici Olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika.

Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a uhapšene osobe su uplaćeni novac koristile u vlastite potrebe.

Nakon izvršenog pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste uhapšeni, pronađeni su laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.