in , ,

ŠTA JE ŽIVOT NEGO FANTAŽIJA: “Opozicija će glumiti Lokice, a patriote iz Sarajeva siktati”

Gdje nas ovo vodi, vjerovatno nikud, no tu smo da se nadamo

“Prvih jedanaest” iz RS došlo je na ispovijest kod “glavnog poglavara” u Beograd na konsultacije. Novoizabrani visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt razlog je dolaska političara iz RS u Beograd.

Vojin Mijatović, je u svom maniru kazao da je ovo “još jedna predstava za sluđeni narod”.

“Pokušaće Mikirad Dodik (Milorad Dodik, op. a.) da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće da još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal poslednjih 20 godina! Vučić će dobro biranim riječima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegivine potpuno svjestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo”, kazao je Vojin Mijatović.

“Opozicija će glumiti Lokice, a patriote iz Sarajeva siktati”

Ističe da “za Srbiju i Vučića Dodik, ali i RS, su bili dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova. Ali, naglašava, polako i sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kome Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef”.

Gdje nas ovo vodi, vjerovatno nikud, no tu smo da se nadamo.

Postoji jedan detalj koji nikome nije zapao za oko: “Gotivim Željka Komšića, ali Dragan Čović je izgleda veći politički gospodin, iako se apsolutno ne slažem s njim”

Izgubljeni Nešić izgubljenom retorikom: “Nije prošlo i neće proći Džaferoviću”