Šta mu je? Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je “frapirao javnost” izjavom: “Podnijet ću ostavku ako Denis Bećirović ne pobijedi”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je dao obećanje da će podnijeti ostavku na toj funkciji ukoliko Denis Bećirović ne postane član Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

“Veoma sam sretan i zadovoljan što moja država BiH danas ide naprijed ovim potezom. Mjesecima smo radili na ovom projektu.

Cilj je jedan, ovo govorim u svoje ime, da samoproglašenog bega gospodina Izetbegovića koji nas pravi prema zapadu radikalnim, a kao bori se za državu svih naroda, pa kaže u jednoj izjavi ‘dok su pune džamije ne bojim se za Bosnu’.

I ja sam Bošnjak koji ide u džamiju, ali to nema veze s politikom. Ovdje žive i drugi narodi. Zato sam presretan što smo se uspjeli dogovoriti da Bećirović bude naš kandidat”, izjavio je – prenosi Klix.

Na kraju obraćanje Kasumović je “založio” svoju gradonačelniču funkciju u Zenici.

“Ja koliko sam siguran u ovo, kao gradonačelnik Zenice, vam garantujem podnijet ću ostavku na to mjesto.

Toliko sam siguran da će apsolutno biti pobjednik. Građani u njemu vide izlaz da promjenimo krvu sliku ili resetujemo sistem.”

Bećirović je danas u Parlamentu Bosne i Hercegovine zvanično predstavljen kao kandidat za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.
“Simbolično održavam konferenciju za novinare u najvišem organu države Bosne i Hercegovine, u Parlamentu Bosnei Hercegovine, i to dan uoči jednog od najvećih datuma u cijeloj historiji države – sutra, 22. maja obilježavamo 30 godina od prijema države Bosne i Hercegovine u članstvo u UN-u. Svim građanima čestitam taj veliki datum”, poručio je.

Kako je kazao, velika mu je odgovornost, čast i obaveza da bude kandidat ujedinjene opozicije. Kao i čelnici stranaka koje su ga podržale, ne sumnja da će pobijediti na Općim izborima.

“Mi danas počinjemo jedan trnovit put do pobjede. Danas pokazujemo da smo u prvom koraku u stanju da se kao opozicija ujedinimo, da bi u drugom koraku nakon izbora krenuli u istinsko ujedinjenje i integraciju društva i države. Moji motivi prihvatanja kandidature nisu personalne prirode. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti”, rekao je Bećriović.

Poručio je da Bosni i Hercegovini nisu potrebni, kako je naveo, politikanti, već reformatori.

“Prihvatam kandidaturu u vjerovatno najtežem momentu postdejtonske Bosne i Hercegovine. Trenutno imamo pravnu ili pokušaj pravne secesije Republike Srpske. Imamo napad na ustavni poredak. To su teške konstatacije, ali su istinite. One nisu razlog za strah, apatiju i rezignaciju. To je razlog da budemo odlučniji, spremniji i da se suprotstavimo negativnim trendovima u Bosni i Hercegovini”, ocijenio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.