Šta se dešava u Sarajevu? Pucnjava u Starom Gradu, ranjen maloljetnik; Policiji prijavljeno da je pet nepoznatih osoba napalo ženu na Kovačićima u odvojenom slučaju

Večeras je u Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog oružja. Pucnjava, u kojoj je ranjen maloljetni tinejdžer (16) dogodila se večeras u ulici Muse Ćazima Ćatića u općini Stari Grad u Sarajevu. Još jedan grozan slučaj se dogodio. Policiji u Kantonu Sarajevo je prijavljeno da je u večernjim satima na Kovačićima došlo do napada na žensku osobu.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su za Klix.ba da imaju informaciju o pucnjavi, ali ne i detalje.

“Patrola je poslana na mjesto događaja, čekamo povratne informacije”, kazali su nam.

Kako nezvanično saznajemo, upucan je 16-godišnjak.

“Jedna osoba je pogođena u potkoljenicu i prebačena je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje će mu biti ukazana medicinska pomoć”, kazala je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić. “Oko 20.20 dobili smo dojavu da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na teren potvrdili smo navode iz prijave. Jedna osoba zadobila je povredu u predjelu potkoljenice. Prebačena na KCUS”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Još jedan grozan slučaj

Policiji u Kantonu Sarajevo je prijavljeno da je u večernjim satima na Kovačićima došlo do napada na žensku osobu u odvojenom slučaju.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS, zaprimili su dojavu u 19:50 sati da je došlo do fizičkog napada na žensku osobu. Prema dojavi, napalo ju je pet nepoznatih osoba za kojima policija traga.

Do napada je došlo u Zagrebačkoj ulici, a na mjesto događaja je odmah izašla policija i hitna.

Kako nam navode iz policije, nije poznato o kakvim povredama se radi kod napadnute ženske osobe, ali je odvezena na hospitalizaciju i utvrđivanje povreda.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.