Stanivuković o usvojenom budžetu bez SNSD-a pred medijima: “Šta me briga, nema ništa ljepše od ovoga”

Nakon što je SNSD odlučio bojkotovati Skupštinu Grada Banjaluka, koalicioni partneri ove stranke, SP i Ujedinjena Srpska ostali su na sjednici i glasali za rebalans budžeta.

Ova vijest, da je SNSD većina pala, a ovaj dokument usvojen bez izmjena posebno je obradovala Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, koji je vrisnuo od radosti u sali nakon glasanja. On i Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske dali su izjave nakon sjednice.

Stanivuković nasmijan i vidno raspoložen rekao je da je danas doživio najljepši politički trenutak.

“Nema ljepšeg, šta me briga. Zaista sam sretan i zadovoljan što konačno možemo nakon godinu borbe da dobijemo dokument koji je zadovoljavajući, nije doživio neke promjene koje ga narušavaju, kao što smo imali budžete pa nam skinu sve stavke.

Ovo je zaista dokument sa kojim Banjaluka može zaista na dostojanstven način završiti jednu izazovnu i tešku godinu”, rekao je Stanivuković.

Stanić je također komentarisao današnje glasanje za rebalans budžeta s obzirom na to da je Ujedinjena Srpska u čijoj je stranci glasala “za”.

“Neko će možda reći da je prekršen koalicioni dogovor, ali mi u suštini na neki način budemo imali problema u našoj stranci, to nije isključeno. Ja vam ovo govorim iskreno i otvoreno, ali siguran sam da postoji razumijevanje jer ovdje se isključivo radi o interesu građana”, poručio je Stanić.

Rebalans je danas usvojen sa svega jednim suzdržanim glasom, a gradonačelnik Draško Stanivuković je vriskom iskazao sreću i zadovoljstvo.

Prvi je ovo put da većina okupljena oko SNSD nije jedinstvena, što je pobudilo pitanja da li je SNSD izgubio većinu u Banjaluci.

Stanivuković je danas nakon radovanja za izglasani rebalans budžeta dobio opomenu zbog ometanja reda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.