in ,

Staša Košarac uputio vrlo nedvosmislenu poruku susjedima iz Hrvatske: “Ne odustajemo od stava da onemogućimo izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori”

Košarac je naglasio da nacionalna struktura može biti ispoštovana u slučaju vodstva koordinacionog tijela, ekspertnog i pravnog tima, dok bi kod izbora samih eksperata trebalo voditi računa samo o kompetencijama

Potencijalno odlaganje na granici BiH i Hrvatske i dalje predstavlja problem i veliki izazov za bh. vlasi.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je  da BiH ne odustaje od stava da onemogući izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

Naveo je da vjeruje da će u narednih 15 dana biti zakazan prvi radni sastanak bh. ekspertnog tima s kolegama u Hrvatskoj.

I dalje smatra, kako kaže, da je očuvanje životne sredine i zdravlja građana BiH primarno pitanje i da na tom polju “trebamo biti puno više mobilisani nego dosad, jer je Hrvatska potpuno mobilisana”.

Dodao je da očekuje puni angažnam svih bh. institucija kako bismo postigli cilj da na tom lokalitetu ne bude izgrađeno odlagalište.

Košarac je istakao da je zahtjev ekspertnog tima za njegovim proširenjem ocijenjen prihvatljivim, ali da do toga nije došlo jer određeni ministri iz FBiH u Vijeću ministara BiH nisu podržali prijedlog budući da u strukturi nema dovoljno pripadnika jednog naroda.

Naglasio je da nacionalna struktura može biti ispoštovana u slučaju vodstva koordinacionog tijela, ekspertnog i pravnog tima, dok bi kod izbora samih eksperata trebalo voditi računa samo o kompetencijama – prenijela je Fena.

Ovo do sada niko nije uspio: Crnogorac i Bosanac “raspalili” scenu Zvezda Granda, žiri je bio preplavljen emocijama!

Pred samit SAD – Rusija, oglasio se i Vladimir Putin, govorio za američke medije: “Nadam da je Joe Biden manje impulsivan od Donalda Trumpa”