Stašno nevrijeme se dogodilo, grom je zapalio kuću, vatrogasca pogodio geler, javljaju mediji iz Hrvatske

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske. Najgore je bilo u Karlovcu, u kojem je u kratko vrijeme pala velika količina kiše, a u požaru i eksplozijama koje je izazvao udar groma teško je povrijeđen vatrogasac. Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme, što znači da je ovo vrijeme potencijalno opasno.

“Mjestimice izraženi pljuskovi s grmljavinom. Moguća tuča i prolazno pojačan vjetar. Moguće bujične i urbane poplave”, stoji u DHMZ-ovom upozorenju.

Ogromno nevrijeme u Karlovcu

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegdje i tučom te vjetrom protutnjalo je poslijepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput

Krnjaka zabilježena je tuča, a negdje i jak vjetar.

Tako je vjetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma umirovljenika. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica.

Podrumi u dijelovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji.

Grom zapalio kuću, došlo do niza eksplozija, geler pogodio vatrogasca

KaPortal javlja da su velike količine oborina u malo vremena prouzročile bujice na brojnim prometnicama na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Tijekom gašenja požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. 52-godišnji vatrogasac teško je ozlijeđen i prebačen na liječenje u KB Dubrava. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša, javlja Nova TV.

Miroslav Radeta, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, otkrio je detalje o ozlijeđenom vatrogascu.

“Prilikom gašenja došlo je do više eksplozija, najveća je bila tijekom našeg dolaska. Prilikom gašenja bilo je još nekoliko sekundarnih eksplozija, ne znamo točno koji je uzrok eksplozija, možemo pretpostavljati da se radi o nekim zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima iz Domovinskog rata.

Vatrogasac ima teške ozljede, pregledan je i zbrinut u Općoj bolnici Karlovac i upućen na daljnje liječenje u KB Dubrava. Bit će podvrgnut operaciji, želimo da se čim prije oporavi”, kazao je za RTL. Dodao je da je vatrogasac pri svijesti, ali da su ozljede ozbiljne – javlja Index.hr.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.