in ,

Stigle reakcije na reakciju: “Poziv na sankcije Miloradu Dodiku, ne mirnom razlazu!”

Dodik je svjestan da za takve ideje nema podršku američke administracije na čijoj je crnoj listi, kazao je Osmanović

Oštre su reakcije na najave SNSD-a o iniciranju razgovora o mirnom razlazu. Vrata Stranke demokratske akcije (SDA) nisu otvorena za razgovore na koje poziva SNSD, na čelu s Miloradom Dodikom. O tzv. mirnom razlazu, nema priče.

Dodik je svjestan da za takve ideje nema podršku američke administracije na čijoj je crnoj listi, a zbog secesionističkih poteza, ta lista morala bi biti proširena, stava je potpredsjednik SDA, Adil Osmanović.

Osmanović: EU da nametne sankcije Dodiku

“Najbitnija stvar koju očekujem da sastanak na Mrakovici može polučiti, a to je da konačno EU nametne sankcije Miloradu Dodiku i njegovim najbližim saradnicima jer zaista s ovim je prešao svaku mjeru. Ako ne cjelokupna EU onda vodeće zemlje u pogledu nemogućnosti izlaska izvan granica BiH”, izjavio je Adil Osmanović, potpredsjednik SDA.

Roman Jakič, bivši ministar odbrane Republike Slovenije je izjavio:

“Mreža 21 liberalne partije, deset drava Jugoistočne Evrope jednoglasno je osudila destabilizaciju Zapadnog Balkana i odbacila ideje o reviziji odnosno promjeni granica na Balkanu, mi smo odlučni se suprotstaviti i pobijediti ideje bolesnih umova i političara koji sanjaju o stvaranju velikih država u regiji.”

Pobijediti secesionističke ideje je moguće, političkom izolacijom ekstremista, mišljenja je Jakič. A mnogi to, odavno priželjkuju za prvog čovjeka SNSD-a, Milorada Dodika.

Jako ljutita reakcija: Mustafa efendija Cerić se silovito obrušio na Vojina Mijatovića

U ČAST GENERALU Italija: Upućen poziv za prikupljanje slika i tekstova o Jovanu Divjaku