Stigli u Srbiju pa videom digli buru u regiji: ‘Bosanske seljačine u Beogradu…‘

O ovom snimu pišu brojni portali u regiji… ‘Bosanske seljačine u Beogradu šetaju po Knez Mihailovoj ulici‘, naslov je videa o kojem su se raspisali srbijanski mediji, ali i hrvatski. Dvoje bosanskih Youtubera, Amela i Dobra, postali su viralni nakon objave video snimke pod nazivom ‘Bosanske seljačine u Beogradu šetaju po Knez Mihailovoj ulici‘, a o njima su izvijestili brojni srpski mediji – prenosi hrvatski Jutarnji list.

U videu komentiraju cijene i troškove u Beogradu sjedeći na kafu u centru grada. Komentiraju i plate u Srbiji te objašnjavaju što im je u Beogradu skupo, a što nije.

-Skupa je hrana. Mogu misliti kakve su cijene na placu, pričaju.

Ističu da bi jednaku cijenu platili za dvije kafe u Njemačkoj, koliko su platiti i u Beogradu (više od 70 dinara).

-772 dinara smo mi platili dvije kafe, to je 6,67 eura, pa dobro toliko bi platili i u Njemačkoj, ali tamo su ljepše plate, kako to da uspoređujemo, pričaju Youtuberi. Pijemo ledenu kafu i produženu s mlijekom. Dao sam 10 eura, dobio sam 500 dinara nazad”, komentira youtuber cijenu kafe.

-Smještaj, dva noćenja, 5 minuta udaljen od Kalemegdana, platili smo 5.000 dinara za jedno noćenje odnosno 10.000 za dva.

To je 40 eura prenoćište. Nije loše. Mi ionako nismo došli spavati, došli smo u obilazak, pričaju. U drugom videu, na svom glavnom kanalu, šetaju Knez Mihailovom ulicom i govore da im se jako sviđa te da takvo što nisu vidjeli ni u Njemačkoj.

-Znači Beograd pršti od luksuza. Ovdje bilo što da pokreneš ne možeš propasti, ovo nema ni u Njemačkoj, kažu.

Iako je naslov njihove snimke, ‘Bosanske seljačine u Beogradu‘, privukao puno pogleda, u komentarima su im neki zamjerili takav naslov.

-Trebali ste napisati bosanska raja šeta Beogradom a ne seljačine, napisao je jedan komentator; “Naslovom si samo pokazao koliko te ubiše kompleksi, to ti nije potrebno”, dodao je drugi; “Ovaj naslov može biti pomalo i uvreda za ostale iz Bosne i Hercegovine” stoji u jednom od komentara; Dobar naslov. Ne mislim da ste seljačine, također je jedan od komentara.

Pogledajte snimke koje su objavili.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.